Megjelent a v2.3 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza.

Jogosultsági lista kezelése a Link-Live segítségével

A jogosultsági lista (Authorization List) lehetővé teszi az ismert és nem ismert hálózati eszközök ACL jellegű besorolását, illetve alias nevek használatát.

Eddig a műszeren volt szerkeszthető az authname.txt fájl, ami tartalmazza a szükséges (jogosultság és alias név) információkat. Mostantól a fájl előkészíthető a Link-Live felhőszolgáltatásban és onnan bármelyik LinkRunner 10G műszerre letölthető a v2.3-as firmwarenek köszönhetően. Ennek lépései a következők a Link-Live felhőszolgáltatásban.

 • Válassza a Units/Settings opciót
 • Válassza az Import Name and Authorization opciót
 • Fogd és vidd technikával töltse fel az előkészített fájlt
 • Válassza az Import opciót

A fájl sikeres feltöltése után lehetővé válik annak kiküldése a listából kiválasztott LinkRunner 10G műszer(ek)re. Lépései.

 • Válassza a Units/Settings opciót
 • Válassza az Import Name and Authorization opciót
 • Válassza ki a feltöltött fájlt, illetve az érintett műszer(eke)t
 • Válassza a Push to Units opciót

A folyamat részletes leírása megtalálható a műszer felhasználói útmutatójában.

További újdonságok, változások

Ha a műszer távvezérlése a Link-Live felhőszolgáltatásból történik, használhatók a PgUp/PgDn/Fel/Le gombok a billentyűzeten a többoldalas információk görgetésére a Discovery alkalmazásban.

A biztonság növelése érdekében a VNC port alapértelmezett módon tiltott állapotban van, tehát a kapcsolat felépítését megelőzően engedélyezni kell VNC elérést a műszeren.

A Performance alkalmazás Layer3 opciói között használható a CS1 és CS7 osztály amennyiben a TOS With DSCP opció kerül kiválasztásra.

Az Autotest alkalmazás FTP Test használata során lehetséges nagyméretű fájlok (100MB és 500MB) le-, és feltöltése.

Frissítés v2.3 verzióra

Célszerű az un. Over the Air (OTA) lehetőséget választani. Ehhez a műszert előzetesen hozzá kell rendelni egy szervezethez (claim) a Link-Live-ban.

Link-Live app

Lépései:

 1. Csatlakoztassa a műszer menedzsment portját a hálózathoz.
 2. Indítsa el a Link-Live alkalmazást a műszeren.
 3. Válassza a „hamburger” menüt.
 4. Válassza a „Software Update” menüpontot.
 5. Válassza a „Download + Install” menüpontot.

A műszer interakció nélkül feltelepíti a frissítéseket, majd újraindul. A kezdőképernyő beállításait a frissítés nem módosítja. Amennyiben szeretne visszatérni a gyári alapbeállításokra, válassza a Android operációs rendszer Settings/System/Reset Options menüpontját. Előtte igény szerint végezze el alkalmazások beállításainak exportálását, mivel a gyári alapbeállításra történő visszatérés törli a műszer használatbavételét követően telepített alkalmazásokat.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak:

EtherScope nXG
LinkRunner 10G
AirCheck G3
Link-Live

Részletekért keresse vállalati hálózatokért felelős munkatársainkat.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is