Karbantartás, javítás és terméktámogatás

Karbantartással és javítással kapcsolatos szolgáltatásokat 2021. július 1-től EquiService végzi.

Kérdezze szakértőinket:

2 + 12 =

Kiss Csaba

Kiss Csaba

szervizmérnök

T.: +36 1 272 1234 /62
M: +36 20 460 3860

 

 

Karbantartás és javítás

Optikai mérőműszerek esetén a gyártók által utoljára közzétett rendszer és alkalmazás szoftver frissítéseket végzünk, mérési adatmentéssel együtt. Vannak olyan műszer típusok, amelyeknél a háttértároló (Flash memória) meghibásodása miatt, annak újraformázása után csak a teljes rendszer újratelepítése adhat megoldást, ez esetben a mérési adatok vesztése is bekövetkezhet.

Az optikai méréseknél gyakran előforduló hibaforrás a műszercsatlakozók szennyeződése, amely a használat során maradandó sérüléseket okoz a csatlakozók felületén. Isopropyl-os tisztítást követően egy kiértékelő szoftveres videó mikroszkópos vizsgálat alapján döntünk, hogy ha ezek már tisztítással nem orvosolhatóak, akkor az egyik leggyorsabb megoldás a csatlakozók újrapolírozása. Ilyenkor a műszert teljesen szétszereljük és a csatlakozóit egy speciális polírozó gépbe helyezzük, egy többlépcsős folyamat végén gyári állapotba hozott csatlakozóval szereljük össze az eszközt. Ugyanilyen módon tudjuk vállalni a mérőzsinórok, patchkábelek és előtétszálak javítását, illetve igény esetén akár a csatlakozók teljes cseréjét is megoldjuk,akár másik típusra is.

Optikai szálhegesztők általános karbantartásakor elvégezzük a hegesztő munkaterületének tisztítását, pormentesítését, a kamerarendszer lencséinek alkoholos tisztítását ezzel javítva és megelőzve a módusmező eltérésekre utaló hibákat. A hegesztő elektródák polírozását követően felkészítjük az ívhúzásokra és elvégezzük az ív ellenőrzést is. Ha nem naprakész a rendszerszoftver, akkor végig futtatunk egy frissítést, majd az eszköz képfeldolgozó rendszerén keresztül optikai szálak használatával vizuális ellenőrzést végzünk, ahol a gyártó által előírt paramétereket vizsgáljuk és ha szükséges a megengedett határértékek közé állítjuk.

Az optikai száltörők karbantartásakor szintén egy alapos tisztítással kezdünk, majd a gumi felületek alkoholos takarítását követően a szálvágó kés magasság állítása következik az ehhez szükséges mérőhengerekkel majd végül a kés pozíció módosítás követi.
A törő és a hegesztő végső ellenőrzése minden esetben jó törési szöggel és csillapítási eredménnyel járó hegesztéssel ér véget.

Terméktámogatás

Ügyfeleink megelégedettsége fontos számunkra, ezért kötelességünknek érezzük az általunk értékesített megoldások hosszú távú támogatását. Mindezt hazai szerviz háttérrel, díjmentes kezelői oktatással, telefonos vagy email-es szakmai segítségnyújtással, illetve a beszállítóink által nyújtott további támogatási konstrukciókkal biztosítjuk.

 

NETSCOUT/NetAlly

Az EQUICOM Kft. a NETSCOUT és NetAlly kézi, hordozható termékek, valamint az AirMagnet vezeték nélküli megoldásainak kizárólagos magyarországi partnereként az általános terméktámogatáson felül a NETSCOUT MasterCare, a NetAlly AllyCare rendszerét nyújtja formálisan Gold Support néven, mely az alábbi előnyökkel jár:

Technikai támogatás:
Bővítse tudását és tapasztalatait. A Gold Support tagok telefonon vagy web felületen keresztül érhetik el a NETSCOUT/NetAlly Technical Assistance Centert (TAC), ahol szakképzett mérnökök nyújtanak segítséget a termékek telepítésében, konfigurálásában és egyéb szakmai kérdésekben. Amennyiben magyar nyelvű segítségre van szükség, az Equicom Kft. munkatársai munkaidőben telefon és email útján válaszolnak a megkeresésre.

Díjmentes szoftver frissítések:
Az Ön által megvásárolt termék mindig naprakész lesz. A NETSCOUT portálon, a NetAlly Link-Live portálon, valamint az AirMagnet termékek esetében a myAirMagnet felületen keresztül hozzáférhet a legfrissebb szoftver verziókhoz, melyek folyamatosan új funkciókat és fejlesztéseket tartalmaznak.

Hardver támogatás és garancia:
A Gold Support tagság a megvásárolt termékekhez tartozó és azokkal együtt vásárolt hardver elemek meghibásodása, elhasználódása esetén javítási vagy cseregaranciát nyújt. Részletesebb információk a gyártói oldalakon alább. Amennyiben nem szeretné az ügyintézés érdekében közvetlenül a gyártóval felvenni a kapcsolatot, az Equicom Kft. díjmentesen átvállalja ezt Öntől. Ebben az esetben keresse munkatársainkat elérhetőségeiken.

Korlátlan hozzáférés a „tudásbázishoz”:
A gyártói tudásbázisok (NETSCOUT, NetAlly) szakmai cikkek és technikai leírások tucatjait tartalmazza, melyeket a cég és szakértő partnerei készítettek az évek során. Bizonytalan a termék használatában? Nem tud megoldani egy problémát? Használja korlátlanul a “tudásbázist”.

MAC Address Reset:
Az AirMagnet szoftverek használata a szoftvert futtató eszköz vezeték nélküli vagy vezetékes interfészéhez regisztrált. Az eszköz vagy kártya elvesztése vagy meghibásodása esetén a Gold Support tagok egyszerűen átregisztrálhatják a szoftvert egy másik interfészéhez (MAC címhez).

AirMagnet Akadémia:
Érvényes Gold Support esetén hozzáférést kap az adott AirMagnet szoftver online oktatási anyagához. Tudásának bővítéséhez további tanfolyamokra jelenkezhet. A tanfolyamok elvégzésével képes lesz valós WLAN problémák megoldására, valamint egy oklevéllel is gazdagodik. Lépjen be „My AirMagnet” oldalára, hogy elérje a lehetséges online tanfolyamokat.

Gold Support igénybevétele, használata:
Az AirMagnet szoftverekhez és NETSCOUT analizátorokhoz a Gold Support szolgáltatásnak folyamatosnak kell lennie, ezért az érvényességi időt mindig az előző Support lejáratától kell számítani. A NetAlly hordozható teszterek (LinkRunner, AirCheck, OneTouch, EtherScope nXG) esetében a folyamatosság nem kötelező. A terméktámogatás megrendelését és gyártói regisztrációját követően egy elektronikus dokumentum kerül kiállításra és kiküldésre a felhasználó részére, ami tartalmazza az érintett műszer adatait és a terméktámogatással kapcsolatos információkat (szerződés adatai, időtartama, feltételek, stb.).

Gold Support termékek
MasterCare termékek
AirCheck G2
AirMagnet Planner
AirMagnet Survey Pro
AirMagnet Spectrum XT
AirMagnet WiFi Analyzer Pro
LinkRunner AT
LinkRunner G2
LinkRunner 10G
OneTouch AT
EtherScope nXG
AirMagnet Enterprise
OptiView XG
Bővebben a NetAlly szolgáltatásról Bővebben a NETSCOUT szolgáltatásról

 

Fluke Networks

Az EQUICOM Kft. a Fluke Networks kizárólagos magyarországi partnereként az általános terméktámogatáson felül a Fluke Networks Gold Support rendszerét is nyújtja, mely az alábbi előnyökkel jár:

Kalibráció és gyári átvizsgálás csereeszközzel:
A támogatás ideje alatt évente egyszer díjmentesen kalibráltathatja réz- és optikai kábelteszterét a Fluke Networks ISO9001 minősítésű hollandiai szervíz központjában. A kalibráláson túl minden funkcionális tartozék tesztelésen megy keresztül, amennyiben szükséges, a központ cseréli azokat. A kalibrálás idejére csereeszközt biztosítunk (amennyiben beütemezte a kalibrálást 6 héttel korábban).

Tartozékok cseréje:
A tartozékokra a normál garancia 90 nap, azonban a Gold Support ideje alatt a műszerhez gyárilag szállított tartozékok meghibásodása esetén a gyártó díjmentesen cseréli azokat. Ez vonatkozik az akkumulátorokra, mérőadapterekre, töltőkre, réz és optikai mérőkábelekre valamint a hordtáskára is.

Teljes körű javítási garancia:
A Gold Support nem csupán egy kibővített garancia, inkább nevezhetjük CASCO-nak. A műszer meghibásodása vagy balesetből történő rongálódása esetén a gyártó díjmentes javítást garantál. A javítás idejére a Fluke Networks csereeszközt biztosít.

Szoftver és firmware frissítések:
Az Ön által megvásárolt eszköz mindig naprakész lesz. A „MyAccount” felületen keresztül hozzáférhet a legfrisebb szoftver és firmware verziókhoz, így mérőműszere mindig a legújabb technológiáknak megfelelő funkcionalitással rendelkezik.

24×7 korlátlan technikai támogatás:
Bővítse tudását és tapasztalatait. A Gold Support tagok egyedi telefonszámon keresztül érhetik el az eindhoveni Technical Assistance Centert (TAC), ahol a nap 24 órájában és a hét 7 napján szakképzett mérnökök segítik a komplex kérdések megoldását.

Korlátlan hozzáférés a “tudásbázishoz”:
A Fluke Networks „Knowledge Base” szakmai cikkek és technikai leírások százait tartalmazza, melyeket a cég és szakértő partnerei készítettek az évek során. Bizonytalan a szabványokban? Érthetetlen anomáliát tapasztalt? Használja korlátlanul a „tudásbázist”.

Promóciók csak tagoknak:
A Gold Support tagsággal egyedi, csak tagoknak szóló kedvezményekben részesül új műszer vagy tartozék vásárlása esetén, illetve csak tagoknak szóló promóciókban vehet részt.

Oktatások:
Hozzáférést kap az adott mérőeszköz vagy szoftver online oktatási anyagához, amennyiben az elérhető. Lépjen be „MyAccount” oldalára, hogy elérje a lehetséges online tanfolyamokat.

Gold Support igénybe vétele, használata:
Megrendelését követően egy automatikus email-t kap a Fluke Networks-től, melyben egy Gold ID és egy PIN kód található. Amennyiben még nem rendelkezik „MyAccount” hozzáféréssel, regisztráljon. A felületre belépve aktiválhatja a Gold Membership azonosítószáma és PIN kódja alapján a támogatást. Ezt követően hozzáfér a fenti előnyökhöz.

Bővebben a szolgáltatásról

Megrendelőlap letöltése

EXFO

Az EQUICOM Kft, mint az EXFO hivatalos magyarországi forgalmazója, a partnerei számára a mérőműszerek értékesítése mellett magas színvonalú terméktámogatás is nyújt.

A leszállított eszközök javítását, szervizelését Magyarországon az EQUICOM Méréstechnikai Kft végzi vagy végezteti, a gyártó cég teljes körű hazai képviseletében. Cégünk vállalja, hogy a javítási árak a mindenkori árlistának megfelelően kerülnek meghatározásra, hasonlóan más ügyfeleink részére. A leszállított minden eszközökhöz 5-7 év pótalkatrész utánpótlást biztosítunk.

A szervizünkbe érkező összes EXFO mérőműszerre minden esetben ingyenesen végezzük a szoftverfrissítést.

Az általunk leszállított EXFO eszközök későbbi technikai háttértámogatását is díjmentesen vállaljuk. Akár telefonon, email-en vagy faxon, akár személyesen készséggel állunk vevőink rendelkezésére, legyen az bármilyen kérdés az eszközökkel, vagy a méréstechnikával kapcsolatban. Szükség esetén a műszerek kezeléséről megismételt oktatást tartunk, mely még inkább segíti a felhasználót abban, hogy rutint szerezhessen a használattal kapcsolatban, valamint jó lehetőség arra, hogy az időközben felmerült szakmai kérdésekre választ kaphasson. A gyártók és cégünk magas szintű szakmai felkészültsége biztosítja vevőink megelégedettségét a jövőben.

Az eszközök évente esedékes kalibrálási feladatait is cégünk vállalja, ugyanis egy EXFO mérőműszerekkel felépített optikai kalibrációs labor jött létre Magyarországon 2002 év elején. Így az összes hazánkban használt EXFO és egyéb típusú optikai mérőműszer hitelesítése gyorsabban, és olcsóbban megoldódhat. Az adatátviteli és egyéb EXFO mérőműszerek kalibrálási szolgáltatását pedig egyéb európai partnerek minősített laborjaiban tudjuk gyorsan és minden igényt kielégítően megoldani.

Fitel Furukawa

Az EQUICOM Méréstechnikai Kft, mint a FITEL Furukawa Electric kizárólagos magyarországi disztribútora az ügyfelei számára az optikai szálhegesztő értékesítés mellett magas színvonalú terméktámogatás is nyújt.

Tudjuk, hogy ügyfeleinknek legfontosabb a termelés folyamatossága és ezt figyelembe véve az általános hibajavításon túl további számos szolgáltatást is nyújtunk annak fenntartásért.

Több tíz éves szerviz tapasztalattal bíró kollégáink a Fitel londoni szervizközpontjában kapott minősítések szerint a legújabb Fitel S179, S153 és S124 típusok mellett a már kifutott termékek teljes portfólióját javíthatják és egyben a javítási folyamat ideje alatt igénybe vehetik a gyártó teljes körű támogatását. Így bármely előre nem látott akadály esetén, a lehető leggyorsabban tudunk reagálni a probléma mielőbbi elhárításában, akár már a hiba bejelentésekor telefonon. A javításra hozott eszközöket, éppen, mert egy termelő eszköz, mindig a legmagasabb prioritással kezeljük és a legtöbb esetben azonnali vagy aznapi határidővel vállaljuk a javításukat.

A garanciális időn belüli javítások esetén ingyenes csere készüléket biztosítunk a javítás teljes idejére, illetve a nem garanciális javításoknál lehetőség van a bérletre.

Az ügyfeleink termelékenységének fontossága miatt nagyszámú alkatrész készletet tartunk fent a leggyakrabban előforduló, főleg kopásokból eredendő hibákra.

A szervizünkbe érkező optikai szálhegesztőkön minden esetben ingyenesen végezzük a szoftverfrissítést.

 

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A weboldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az „Elfogadás” gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás