Oktatás

Szerezzen gyakorlat orientált naprakész tudást képzéseinken.

 

OKTATÁSI NAPTÁR

2019. november 21.
 • WiFi alapismeretek (WiFi1)

  Dátum: 2019. november 21.
  Időpont: 09:00 - 16:30
  Helyszín: EQUICOM Méréstechnikai Kft., Budapest, Mátyás király u. 12, 1162 Magyarország
  Megjegyzés: 

  Betelt

Tanfolyamaink bár meglehetősen nagy anyagot dolgoznak fel, ezeket megpróbáltuk egy napba sűríteni, hogy a résztvevőknek minél kevesebb időt kelljen munkájuktól távolt tölteni.
A tanfolyamok teljes anyagát, ill. a sok hasznos kapcsolódó anyagot nyomtatott formátumban is a hallgatók részére bocsájtjuk. A teljes tanfolyam és annak minden anyaga magyar nyelvű.

Nyolc órás képzéseink három részből tevődnek össze:

 • elméleti oktatás
 • gyakorlati rész
 • írásbeli vizsga

A gyakorlati részekhez rendelkezésünkre áll egy komplett tesztlabor, melyben 100 000 méter hosszú monomódusú, különféle típusú és kiépítésű multimódusú, valamint passzív optikai hálózat (PON), optikai osztók és szűrők, struktúrált hálózatok a létező összes kategóriában, vezetéknélküli access pointok, továbbá Cisco switchek és routerek kerültek telepítésre. Minden egyes tanfolyam gyakorlati részéhez rendelkezünk az összes szükséges mérőműszerrel, analizátorral, aktív eszközökkel, és menedzsment rendszerekkel.
A tanfolyamok végén a résztvevők egy tesztlap kitöltésével ismételik át a hallottakat, melynek alapján az EQUICOM Méréstechnikai Kft. regisztrálja a sikersen vizsgázókat és oklevelet állít ki a részükre.

Alap szintű optikai tanfolyam (AOP)

Az alapszintű optikai tanfolyam a szükséges optikai hálózatos elméleti ismeretanyag áttekintése mellett a gyakorlatban is lehetőséget nyújt az optikai szálhegesztőgépek és méréstechnikai eszközök szakszerű és hatékony használatának elsajátítására.

Részletes tematika

Haladó szintű optikai tanfolyam (HOP)

A 10Gbps vagy nagyobb sebességek ma már majd minden hálózatban előfordulnak. A nagy sávszélesség miatt ezen esetekben fontos ismerni a különböző diszperziós jelenségeket.
A haladó szintű optikai tanfolyam segítséget ad a résztvevőknek, hogy megértsék mit jelentenek a különböző diszperziók, továbbá mi a teendő, ha ezek határérték fölé kerülnek.

Részletes tematika

Passzív optikai hálózatok mérése (PON)

Az FTTx/PON hálózat a speciális passzív elemeivel vagy üzem alatti hálózatos méréseivel nem tekinthető egyszerű feladatnak.
A tanfolyam segítségével minden olyan elméleti és gyakorlati szaktudást megszerezhet, ami e speciális hálózat telepítésétől a fenntartásig szükséges.

Részletes tematika

Minősített kábeltesztelő technikus tanfolyam (CCTT)

Informatikai hálózatos munkáink során gyakran találkozunk különféle átviteli hibákkal, melyek okozója sok esetben a fizikai kábelezés.
A CCTT tanfolyam minden elméleti és gyakorlati szaktudást biztosít a strukturált hálózatok telepítéséhez és üzemeltetéséhez.

Részletes tematika

Ethernet és TCP/IP ismeretek (IT1)

Az Ethernet technológia a LAN hálózatok után teret nyer a szolgáltatói hálózatokban a TCP/IP protokoll-struktúrával együtt.
A tanfolyam betekintést ad a kapcsolódó szabványokba, az IPv4 címzési rendszer használatába, továbbá a hibakeresési és tesztelési eljárásokba.

Részletes tematika

TCP/IP alapú LAN hálózatok működése, mérése (IT2)

A mai adathálózati szolgáltatásokkal szemben magasak a felhasználói elvárások. Ezért fontos, hogy a hálózat teljes életciklusát hozzáértő szakemberek által kidolgozott szakszerű megoldások jellemezzék. A tanfolyam ehhez ad elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletes tematika

LAN hálózatok menedzsmentje, monitorozása (IT3)

A hálózatok biztonságos működéséhez fontos a felügyelet. A szolgáltatás minőségét az IP SLA garantálja. A forgalom mennyisége, összetétele, a hálózati eszközök kihasználtsága a flow feldolgozással egyszerűen megoldható. Ezeket a témaköröket tekinti át a tanfolyam.

Részletes tematika

WiFi alapismeretek (WiFi1)

A WiFi alapismeretek képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a vezeték nélküli technológiákkal, fogalmakkal, adatátviteli szabványokkal, a hálózatok felépítésével, valamint a teljesítmény és biztonság alapjaival. A gyakorlat orientált képzésen a hallgatók a legkorszerűbb WiFi méréstechnikai megoldásokkal dolgozhatnak.

Részletes tematika

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is