Oktatás

Szerezzen gyakorlat orientált naprakész tudást képzéseinken.

 

OKTATÁSI NAPTÁR

Nothing from 2024. május 25. to 2024. szeptember 02..

Tanfolyamaink bár meglehetősen nagy anyagot dolgoznak fel, ezeket megpróbáltuk egy napba sűríteni, hogy a résztvevőknek minél kevesebb időt kelljen munkájuktól távolt tölteni.
A tanfolyamok teljes anyagát, ill. a sok hasznos kapcsolódó anyagot nyomtatott formátumban is a hallgatók részére bocsájtjuk. A teljes tanfolyam és annak minden anyaga magyar nyelvű.

Nyolc órás képzéseink három részből tevődnek össze:

  • elméleti oktatás
  • gyakorlati rész
  • írásbeli vizsga

A gyakorlati részekhez rendelkezésünkre áll egy komplett tesztlabor, melyben 100 000 méter hosszú monomódusú, különféle típusú és kiépítésű multimódusú, valamint passzív optikai hálózat (PON), optikai osztók és szűrők, struktúrált hálózatok a létező összes kategóriában, vezetéknélküli access pointok, továbbá Cisco switchek és routerek kerültek telepítésre. Minden egyes tanfolyam gyakorlati részéhez rendelkezünk az összes szükséges mérőműszerrel, analizátorral, aktív eszközökkel, és menedzsment rendszerekkel.
A tanfolyamok végén a résztvevők egy tesztlap kitöltésével ismételik át a hallottakat, melynek alapján az EQUICOM Méréstechnikai Kft. regisztrálja a sikersen vizsgázókat és oklevelet állít ki a részükre.

Alap szintű optikai tanfolyam (AOP)

Az alapszintű optikai tanfolyam a szükséges optikai hálózatos elméleti ismeretanyag áttekintése mellett a gyakorlatban is lehetőséget nyújt az optikai szálhegesztőgépek és méréstechnikai eszközök szakszerű és hatékony használatának elsajátítására.

Részletes tematika

Haladó szintű optikai tanfolyam (HOP)

A 10Gbps vagy nagyobb sebességek ma már majd minden hálózatban előfordulnak. A nagy sávszélesség miatt ezen esetekben fontos ismerni a különböző diszperziós jelenségeket.
A haladó szintű optikai tanfolyam segítséget ad a résztvevőknek, hogy megértsék mit jelentenek a különböző diszperziók, továbbá mi a teendő, ha ezek határérték fölé kerülnek.

Részletes tematika

Passzív optikai hálózatok mérése (PON)

Az FTTx/PON hálózat a speciális passzív elemeivel vagy üzem alatti hálózatos méréseivel nem tekinthető egyszerű feladatnak.
A tanfolyam segítségével minden olyan elméleti és gyakorlati szaktudást megszerezhet, ami e speciális hálózat telepítésétől a fenntartásig szükséges.

Részletes tematika

Minősített kábeltesztelő technikus tanfolyam (CCTT)

Informatikai hálózatos munkáink során gyakran találkozunk különféle átviteli hibákkal, melyek okozója sok esetben a fizikai kábelezés.
A CCTT tanfolyam minden elméleti és gyakorlati szaktudást biztosít a strukturált hálózatok telepítéséhez és üzemeltetéséhez.

Részletes tematika

Ethernet és TCP/IP ismeretek (IT1)

Az Ethernet technológia a LAN hálózatok után teret nyer a szolgáltatói hálózatokban a TCP/IP protokoll-struktúrával együtt.
A tanfolyam betekintést ad a kapcsolódó szabványokba, az IPv4 címzési rendszer használatába, továbbá a hibakeresési és tesztelési eljárásokba.

Részletes tematika

TCP/IP alapú LAN hálózatok működése, mérése (IT2)

A mai adathálózati szolgáltatásokkal szemben magasak a felhasználói elvárások. Ezért fontos, hogy a hálózat teljes életciklusát hozzáértő szakemberek által kidolgozott szakszerű megoldások jellemezzék. A tanfolyam ehhez ad elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletes tematika

LAN hálózatok menedzsmentje, monitorozása (IT3)

A hálózatok biztonságos működéséhez fontos a felügyelet. A szolgáltatás minőségét az IP SLA garantálja. A forgalom mennyisége, összetétele, a hálózati eszközök kihasználtsága a flow feldolgozással egyszerűen megoldható. Ezeket a témaköröket tekinti át a tanfolyam.

Részletes tematika

WiFi alapismeretek (WiFi1)

A WiFi alapismeretek képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a vezeték nélküli technológiákkal, fogalmakkal, adatátviteli szabványokkal, a hálózatok felépítésével, valamint a teljesítmény és biztonság alapjaival. A gyakorlat orientált képzésen a hallgatók a legkorszerűbb WiFi méréstechnikai megoldásokkal dolgozhatnak.

Részletes tematika

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is