CSR | szponzoráció

2. helyen végzett a Sághy testvérpár

A Rally Sprint Bajnokság szezonzáró, Vasas–Zobákpuszta közötti szakaszán és ezzel az éves értékelésben is második helyen végeztek a Sághy testvérek.

bővebben

A hat gyorsasági szakasz mindegyikén az ifj. Ranga László-Baumhakl Kornél páros volt a leggyorsabb, azonban a nagyon szép második helyen ért célba a Mitsubishi Evo9-el versenyző Sághy László és Sághy Zoltán, mellyel a 2013-as bajnokság ezüstérmét is sikerült megszerezniük.

Gratuláltunk a csapatnak és kívánunk nekik 2014-ben is eredményes versenyévet!

Ízelítőül egy rövid videó a 2013-as Mikulás Rally-ról:

 

Hírek az Igazgyöngy-EQUICOM ösztöndíjasairól

Örömmel tájékoztatjuk ösztöndíj programunk követőit, hogy az általunk támogatott gyerekek kiemelkedően teljesítették az elmúlt évet.

 

bővebben

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, az Igazgyöngy Alapítvány által kidolgozott program keretében három alsós kisgyermeket támogatunk ösztöndíjunkkal egy éven keresztül. Támogatásunk célja, hogy ösztöndíjasainknak – családjuk bevonásával – motivációt adjunk a hosszabb távon kitörést jelentő tanulásra, tanulmányi eredményeik tartására vagy javítására, illetve az ösztöndíj segítségével szeretnénk enyhíteni súlyos megélhetési gondjaikon is.

Örömmel tájékoztatjuk ösztöndíj programunk követőit, hogy az általunk támogatott gyerekek kiemelkedően teljesítették az elmúlt évet: Juhász Henrietta 4,8, Spulnyik Thomas 4,7 (dícsérettel) és Török Diána 4,5 átlaggal továbbra is bent maradhattak az ösztöndíj programban.

A program L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány és  Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője és munkatársai véleménye szerint továbbra is sikeres:

„Egyrészt, mert a közösségen belül motiválja a gyerekeket, visszafogja a magatartási problémákat, és tanulásra serkent, másrészt együttműködőbbé teszi a szülőket, partnerré a gyerek érdekében végzett munkánkban. Az eddigi kép leginkább az volt, hogy ráhagyták a gyerekre az egészet, nem biztatták, nem korholták, és e miatt a kortárs csoport hatása, mint visszahúzó dolog jelent meg, és működött is, hiszen sok jó képességű gyerek morzsolódott le, jutott a bukás szélére.

Az ösztöndíjprogram, és a hozzá kapcsolódó egyéb juttatások (pl. táborozásban, kirándulásban, iskolaszerekhez, számítógéphez jutásban elsőbbséget élveznek az ösztöndíjas gyerekeink, rangja van az ösztöndíjasoknak a közösségben, fotóikat kitesszük a közösségi helyeinken, az önkormányzatokat tájékoztatjuk, stb…)

A nehezebb falvakban, ahol több csere van, ott azt látjuk, a kisebb, ám jó képességű gyerekek szülei már az iskolába lépéstől kezdve figyelnek arra, hogy mire a szöveges értékelés jegyre vált, akkorra ott legyenek a jók között, és bekerülhessenek a programba. Nyilván több gyereket veszítünk ezeken a helyeken, pl. költözés, vagy a családból való kiemelés miatt, de ez a probléma velejárója, szerencsére nem általános. A nehezebb közösségekben próbáljuk továbbvinni az »ösztöndíj-előszoba« programot, ami szintén kiváltja a megfelelő hatást.

Öröm, hogy újabb gyereket tudunk a középiskolában is követni, ami biztató a céljaink teljesülése szempontjából.
Amikor csere van, mert az egyik gyerek »lehagyja« a másikat, egyre kevesebb a konfliktus, a »játékszabályokat« egyre inkább elfogadják a szülők és a közösség, és javításra sarkallják a gyerekeket.”

Ügyfeleinknek ezúton is köszönettel tartozunk, mivel ösztöndíj programunk nélkülük nem jöhetett volna létre. Olyan társadalmi csoportnak adhatunk közösen esélyt támogatásunkkal, akiknek élete napról-napra tovább nehezedik, és segítség nélkül a gyerekeik is csak szüleik nyomorát lesznek képesek újratermelni.

Az Igazgyöngy Alapítvány ösztöndíj programjában jelenleg 29 gyermek részesül, az itt látható gyermekrajzok az ő köszönetüket, üzenetüket közvetíti.

(A képgalériában lévő művek alkotói: Kovács Kitti, Ötvös István, Bódi Jázmin, Fábián Zsanett, Varga Vanda, Mohácsi Vivien, Rácz Kitti).

Az Igazgyöngy-EQUICOM ösztöndíjasainak bemutatása

Szeretnénk bemutatni azt a három tehetséges, második osztályos kisgyereket, akik részt vesznek idei ösztöndíj programunkban.

bővebben

Az Igazgyöngy Alapítvány által kidolgozott program keretében egy éven keresztül támogatjuk ösztöndíjasainkat családjuk bevonásával, ezáltal motivációt adva a hosszabb távon kitörést jelentő tanulásra, tanulmányi eredményeik tartására vagy javítására, illetve az ösztöndíj segítségével szeretnénk enyhíteni súlyos megélhetési gondjaikon is.

Ebben az évben a következő tehetséges gyerekeket támogatjuk ösztöndíjunkkal:

Juhász Henrietta

Az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanítványa, aki Körösszakálon él, hatan vannak testvérek, közülük már  három iskolás, de ő teljesít a legjobban közülük. Szorgalmas, csendes, megbízható kislány, aki nagy örömét leli a rajzolásban. Részt vett az „Egy kép- egy arc” kiállításon is Budapesten.
Jól motiválható, feladattudata erős.

Kis bemutatkozó fogalmazása a kiállításra készült:
„Juhász Henrietta vagyok, 8 éves, Körösszakálban lakom.  Hatan vagyunk testvérek. Józsika a legöregebb ő 11 éves, Judit a nővérem ő 10 éves, én 8 éves vagyok, mi már iskolába járunk. Klárika 4 éves és Martinka 3 éves, ők még óvodába járnak, a legkisebb testvérem Rajmund még nincs 1 éves, ő otthon van anyukámmal. Anyukám nem jár el dolgozni, ő otthon van a kistestvéremmel, apukám közmunkás. Mikor hazajön, pihen egy kicsit és újra megy dolgozni. Házi állatokat gondoz Körösszakálban: teheneket, csirkéket, lovakat, disznókat. Nagyon szeretek rajzolni. Már nyertem is egy Miki egeres könyvet, amibe rajzolni kell. Már voltam kirándulni is a rajzosokkal többször, még Budapesten is, és járunk Berettyóújfaluba havonta kézműves foglalkozásokra. Ha nagy leszek, szakács szeretnék lenni. Mikor anya főz, szoktam neki segíteni és szeretnék többet segíteni neki. A tv-ben is szoktam nézni a főző műsorokat és azt gondolom, jó dolog finomakat főzni, ezért szeretnék szakács lenni.”

Spulnyik Thomas

Szintén Körösszakálban lakik. Testvérével együtt járnak a művészeti iskolába. Nagyon jól tanul. Minden iránt érdeklődik, a rajzban hihetetlen ötletei vannak, bár a befejezést szívesen lespórolná, hogy új ötletbe kezdjen. Kreatív, mozgékony, gyors, mindig az újat keresi. Szociális kompetenciái fejlettek, könnyen barátkozik, érdekli a többiek elgondolásai, véleménye is.​

Török Diána

Berettyóújfalui kislány. Mióta ösztöndíjas, szinte megfeszül, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Jól tanul, és sokkal jobban ügyel a művészeti iskolás teljesítményére is. Valamelyik óra előtt izgatottan várt L.Ritók Nórára és kérdezte: az ösztöndíjból lehet állatot is venni? Ő megkérdezte tőle, hogy miféle állatra gondol. Halkan suttogta a fülébe, hogy nagyon szeretne egy papagájt, ha nem túl drága…. Nóra azt kérte, hogy ezt beszéljék meg a mamával is, mert annak kalitka is kell, meg mag, de megpróbálják…Nóra bevallása szerint nem tudja még, hogy sikerül e szánni rá, hiszen az ösztöndíj összegére a családnak nagy szüksége van a létfenntartáshoz, de igyekeznek megtalálni a módját, hogy teljesüljön Diána vágya. Mondjuk egy jó év végi bizonyítványért…

 

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is