Ajándékozzunk közösen örömöt karácsonyra!

Partnereink nevében idén is jótékony célra fordítottuk azt az összeget, amelyet az év végi ajándékozásra szántunk. A kapott szavazatok arányában osztottuk szét a támogatást, amiből az érintett intézmények által összeállított eszközöket megvásároltuk, illetve személyesen eljuttattuk.

A Bükk hegység délnyugati lejtőjén működő mónosbéli otthonban a gyermekek öt külön bejáratú 10-12 fős önálló lakóegységben élik mindennapjaikat. Családias nevelés folyik, melynek célja átsegíteni őket a családból való kiszakadás traumáján. Ezt segíti a sikerrel működő zene, kerámia és bőrműves szakkörük. A csoportok közös ajándékára csak támogatók segítségével van lehetőség, így összegyűjtötték kívánságaikat. Látni azt a sok vidám arcot amikor kibontják azokat az ajándékokat, amikre annyira vártak, bármit megér. Mónosbélen mind a négy csoport készült egy kis karácsonyi műsorral is. Igazi család nem adatik meg nekik, mégis olyanok voltak, mint egy-egy nagy család.A végén még a hó is fehérbe csomagolta a tájat, így lett igazán szép ez a nap.
 
A kárpátaljai Nagydobronyban működő gyermekotthon kezdetektől törekszik az önellátásra, saját gazdaság létrehozására. Maguk termelik a zöldségeket, saját méhészetük, szarvasmarha és sertésállományuk van, mini pékségük biztosítja a mindennapi kenyeret, zsemlét. Néhány éve kialakításra került egy kis tanuló konyha, amit használati eszközökkel eddig nem sikerült felszerelni.
 
A család típusú gyerekotthon a kárpátaljai Ráton működik. Az iskolai tanulmányokon túl tehetséggondozás is rendelkezésükre áll, hogy minél jobban felkészülhessenek az önálló életre. A gyermekek önkéntesek révén zenét tanulnak, és egyre élénkebb cserkész életet élnek. Jelenleg a negyedik házukra gyűjtenek, de nagyon örülnének a mindennapi élethez elengedhetetlen dolgoknak is.

Mivel Nagydobrony és Rát határon túli települések, az adományok eljuttatása ezekbe a gyermekotthonokba több szervezést igényelt. Kicsit megkésve, de sikerült január közepén kivinnünk a kért adományokat.

Köszönjük a szavazatokat, amellyel jelezték felénk, hogy Önök melyik intézmény gyermekeit szeretnék megajándékozni karácsony alkalmából, illetve azt a sok pozitív visszajelzést is, melyben megerősítettek bennünket támogatásukról.

 

Támogatásban részesített intézmények:

A Bükk hegység délnyugati lejtőjén működő otthonban a gyermekek öt külön bejáratú 10-12 fős önálló lakóegységben élik mindennapjaikat. Családias nevelés folyik, melynek célja átsegíteni őket a családból való kiszakadás traumáján. Ezt segíti a sikerrel működő zene, kerámia és bőrműves szakkörük. A csoportok közös ajándékára csak támogatók segítségével van lehetőség, így összegyűjtötték kívánságaikat.
A csomag tartalma:
 • DVD lejátszó,
 • szendvicssütő,
 • játékasztal,
 • fotónyomtató,
 • hifi rendszer
A kárpátaljai Nagydobronyban működő gyermekotthon kezdetektől törekszik az önellátásra, saját gazdaság létrehozására. Maguk termelik a zöldségeket, saját méhészetük, szarvasmarha és sertésállományuk van, mini pékségük biztosítja a mindennapi kenyeret, zsemlét. Néhány éve kialakításra került egy kis tanuló konyha, amit használati eszközökkel eddig nem sikerült felszerelni.
A csomag tartalma:
 • vízforraló,
 • evőeszközök,
 • tanuló konyhafelszerelések
 • tisztálkodási szerek
 • tisztító szerek
A család típusú gyerekotthon a kárpátaljai Ráton működik. Az iskolai tanulmányokon túl tehetséggondozás is rendelkezésükre áll, hogy minél jobban felkészülhessenek az önálló életre. A gyermekek önkéntesek révén zenét tanulnak, és egyre élénkebb cserkész életet élnek. Jelenleg a negyedik házukra gyűjtenek, de nagyon örülnének a mindennapi élethez elengedhetetlen dolgoknak is.
A csomag tervezett tartalma:
 • mosó- és mosogatószerek,
 • öblítő- és fertőtlenítőszerek,
 • padló- és bútorápolási szerek,
 • felnőtt és gyermek tisztálkodási eszközök,
 • törlőkendők
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is