Számos újdonsággal bővül mindkét műszer AutoTest, Wi-Fi és Spectrum alkalmazások mérési képessége, ha frissít a v2.4 firmware verzióra.

Teszt eredmény értékelésének megfordítása az AutoTest alkalmazásban

A teszt eredményének értelmezése még intuitívabbá vált. Alapértelmezésben továbbra is a sikeres teszt „Pass” (zöld), míg a sikertelen „Fail” (piros). Mostantól lehetőség van ennek megfordítására, tehát a sikertelen teszt „Pass” (zöld), míg a sikeres teszt „Fail” (piros) módon legyen értelmezve. Ennek azért van jelentősége, mert vannak esetek, amikor az eredmény álpozitív. Például egy ping kísérlet az átjáró IP címére a vendég hálózatból hibára fut egy jól konfigurált hálózatban, mivel ott ez a fajta elérés nincs engedélyezve. Tehát nem az átjáró hibásodott meg, csak a tűzfal nem engedi át az ilyen forgalmat. Tehát a teszt eredményének ebben az esetben „Pass” (zöld) minősítést kell kapnia.

Passpoint beacon elemzés a Wi-Fi alkalmazásban

Most a Passpoint, másnéven Hotspot2.0 hozzáférési pontok beacon kereteinek részletesebb analízise történik az alkalmazásban. A beacon keretek gazdag információforrást jelentenek az AP és a hozzá kapcsolódó eszközök állapotáról. Mostantól a Passpoint információk megnézhetők az alkalmazásban és a Link-Live felhőszolgáltatásban.

DHCP Request opciók ellenőrzése az AutoTest alkalmazás segítségével

Mostantól gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetők a DHCP Request opciók az alkalmazás segítségével. A funkció az „IP Configuration” menüből érhető el.

Spectrum alkalmazás

A non-802.11 interferencia források, illetve a zajos RF környezet zavarhatja a Wi-Fi kommunikációt. A grafikon könnyebb értelmezhetőségének érdekében az alkalmazás kiemeli, hogy mely frekvenciákon van valós Wi-Fi forgalom. A grafikon felső részén piros vonalak jelzik a hozzáférési pontok által használt frekvenciákat.

További újdonságok

„Connection Logs” automatikus feltöltése – Korábban a kapcsolódási folyamat során keletkezett log információk manuálisan voltak feltölthetők a Link-Live felhőszolgáltatásba. Mostantól lehetséges a teszt konfigurációban egy kapcsolóval automatizálni a feltöltést. Ez nagyban egyszerűsíti a folyamtot.

„Discovery” folyamat százalékos megjelenítése – A felderítési folyamat százalék megjelenítése pontosabbá válik, ha az eléri, illetve meghaladja a 90%-ot.

Magas hőmérséklet jelzés – Ha a műszer belső hőmérséklete túl magas értéket ér el, akkor erről jelzést ad a műszer, illetve automatikusan lekapcsolja magát a károsodás elkerülése érdekében.

Signal Adjusment Offset – Az AirMapper és Wi-Fi alkalmazás esetében a jelszint offset értékek feltöltésre kerülnek a Link-Live felhőszolgáltatásba.

Roaming küszöbérték növelés – A roaming küszöbérték felső határát megnövelték -40 dBm-re az AutoTest alkalmazásban.

AP nevek elemzése – Mostantól az Arista és Mojo Networks nevek is támogatottak a beacon keretek elemzése során.

Új nyelvi támogatás – Ebben a kiadásban a német és koreai nyelv is támogatott.

Firmware frissítés menete

Célszerű az un. Over the Air (OTA) lehetőséget választani. Ehhez a műszert előzetesen hozzá kell rendelni egy szervezethez (claim) a Link-Live-ban.

Link-Live app

Lépései:

  1. Csatlakoztassa a műszer menedzsment portját a hálózathoz.
  2. Indítsa el a Link-Live alkalmazást a műszeren.
  3. Válassza a „hamburger” menüt.
  4. Válassza a „Software Update” menüpontot.
  5. Válassza a „Download + Install” menüpontot.

A műszer interakció nélkül feltelepíti a frissítéseket, majd újraindul. A kezdőképernyő beállításait a frissítés nem módosítja. Amennyiben szeretne visszatérni a gyári alapbeállításokra, válassza a Android operációs rendszer Settings/System/Reset Options menüpontját. Előtte igény szerint végezze el alkalmazások beállításainak exportálását, mivel a gyári alapbeállításra történő visszatérés törli a műszer használatbavételét követően telepített alkalmazásokat.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak:

AirCheck G3
EtherScope nXG
CyberScope
LinkRunner 10G

Részletekért keresse vállalati hálózatokért felelős munkatársainkat.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is