EXFO FTB-1v2 és FTB-1v2 PRO keretrendszerek

Új generációs FTB-1 keretrendszerek, melyek új távlatokat nyitnak az optikai, Ethernet és Multitest mérések terén

Az új generációs FTB-1 keretrendszer két tagja az FTB-1v2 és FTB-1v2 PRO. Kialakításuknak és kis súlyuknak köszönhetően ideális terepi eszköz különböző optikai, Ethernet, vagy multiservice mérések elvégzésére. Az integrált Quad/Dual core processzor és a nagy kapacitású memória hozzájárul a mérések gyors és hatékony elvégzéséhez.

 

 • Kapcsolódjon bárhonnan: USB, mobil adatkapcsolat, Wi-Fi, Bluetooth, LAN támogatása
 • Előre telepített alkalmazások sokasága: Előre telepített labor illetve terepi körülmények közötti teszteléshez szükséges alkalmazások, illetve külső programok telepítésének lehetősége
 • Mint egy személyi számítógép: Dual/Quad core processzorral és Windows operációs rendszerrel
 • EXFO Connect-ready: EXFO, felhő alapú management alkalmazásának támogatása
Felépítés
1. Hang be-, kimenet 9. Hangszóró
2. Micros SD kártya bővítőhely 10. Fényerősség szabályozó
3. 1 GigE Ethernet port 11. Billentyűzet/Képernyő mentés
4. 1 db USB 3.0 port 12. Alkalmazás váltó
5. 2 db USB 2.0 port 13. Ki-, bekapcsoló
6. Teljesítménymérő és VFL 14. Akkumulátor visszajelző
7. AC tápellátás 15. Hátlapi modul
8. Kensington biztonsági csatlakozás 16. Támasztó
Támogatott modulok
FTB-720C Optikai modul: Egyik porton 1310/1550nm, 36/34dB dinamikatartománnyal, másik szűrt porton 1625nm, 34dB dinamikatartománnyal. Megegyező piacvezető optikai paraméterekkel, mint elődei.
FTB-870v2 Multiservice modul*: Ethernet és további multitest mérések támogatása DUAL porton
FTB-880v2 Multiservice modul*: Ethernet és további multitest mérések támogatása DUAL porton
FTB-870Q Multiservice modul*: Ethernet és további multitest mérések támogatása QUAD porton
FTB-880Q Multiservice modul*: Ethernet és további multitest mérések támogatása QUAD porton* Kizárolag FTB-1 PRO által támogatott

 

Plug&Play kiegészítők

A keretrendszert kiegészíthető látható fényű hibakeresővel, optikai teljesítményvevővel bármikor, akár a rendelés után is, mindezt pofonegyszerűen, akár a felhasználó által is.

Optikai teljesítményvevő
Germánium vevővel ellátott optikai teljesítménymérő, ami akár 27dBm maximális jelszintet is képes detektálni. Amennyiben a hozzá csatlakoztatott adó rendelkezik az automatikus hullámhossz váltó funkcióval, úgy ezt a vevő képes felismerni és az adó által adott hullámhosszúságra állítani a detektort, ezzel teljesen megszüntetve a téves hullámhosszon történt méréseket.

 • Cserélhető csatlakozó adapterek
 • automatikus hullámhossz váltó funkció
 • Mérési eredmények mentése és jegyzőkönyvezése
 • 7db kalibrált CWDM-es hullámhossz

Látható fényű hibakereső
A plug&play VFL kiegészítő tökéletes megoldás lehet szakadások, makró hajlítások, hibás csatlakozók felismeréséhez, továbbá szálak azonosításához. A keretbe épített VFL mindig a technikusnál lesz, ha a hiba forrását kell hatékonyan megtalálni. A vörös színű (650nm) fényt kibocsátó eszköz akár 5km távolságig képes hibát behatárolni.

Csatlakozás bárhol bármikor

Manapság nagyon fontos az adatok átvitele helyszíntől és időponttól függetlenül. Az FTB keretrendszereket úgy tervezték, hogy ezeknek a követelményeknek megfeleljenek, legyen az adatátvitel tetszőleges felhő alapú rendszerbe történő feltöltése, vagy GPS koordináták lekérdezése.

Biztonságos VPN kommunikáció
A műszer VPN kommunikációs lehetőséggel ellátott azoknak, akik szeretnék eszközüket biztonságos kommunikációs csatornán vezérelni.
3G/4/G/LTE mobilitás
Csatlakozzon tetszőleges szolgáltató 3G/4G/LTE csomagkapcsolt hálózatához. Mindösszesen a szolgáltató által nyújtott USB Stick driver-ét kell a Windows alapú keretrendszerre telepíteni.
Távoli vezérlés
Használja a távoli elérést biztosító alkalmazást, mellyel könnyedén konfigurálhatja műszert, méréseket is indíthat távolról, vagy akár segíthet a terepen levő technikus a hiba elhárításában!
Azonnali üzenetek küldése és fogadása
Mivel a keretrendszer Windows alapú, ezért tekintheti azt, mint egy személyi számítógép. Könnyedén telepíthet chat alkalmazásokat, így egyszerűen kommunikálhat a csapat többi tagjával. (Skype alkalmazás FTB-1v2 PRO keretrendszeren előre telepített.)
EXFO EXpert mérőszoftverek

Az EXFO EXpert az FTB keretrendszerekre kifejlesztett mérőszoftverek, melyek tovább növelik, többek között az FTB-1v2 és FTB-1v2 PRO értékét, mivel további tesztelési lehetőségeket biztosít a műszernek további modulok alkalmazása nélkül.

Az EXpert VoIP tökéletes kiegészítő VoIP szolgáltatások bekapcsolásánál, valamint hibaelhárításkor. Segítségével VoIP hívás generálódik közvetlenül a keretrendszerről, melynek segítségével könnyen megállapítható a szolgáltatás minősége, vagy a hiba oka.

 • A leggyakrabban használt jelzés protokollok támogatása: SIP, SCCP, H.248/Megaco és H.323
 • MOS és R-faktor mérésének lehetősége
 • Egyszerűsített minősítés a tetszőlegesen beállítható döntési küszöbök és RTP metrikák segítségével
AZ EXpert IP 6 db gyakran használt magasabb szintű tesztelési megoldást foglal magában.

 • VLAN és LAN feltérképezés
 • Vég-vég ping és traceroute
 • FTP minőség és HTTP rendelkezésre állás
Az EXpert IPTV szoftver opció segítségével set-top-box emuláció, és az IPTV stream-ek passzív monitorozása is megvalósítható.

 • Élő videó kép
 • Akár 10 stream analizálása
 • QoS és QoE (MOS) metrikák vizsgálata
EXFO Connect

EXFO teljességgel újragondolta és megálmodott egy egyszerű, de mégis átfogó egységes felhő alapú tesztelési eljárást. Az EXFO Connect segítségével egy védett környezeten keresztül tudjuk az EXFO műszereinket és az azok által szolgáltatott adatokat összefogni. A szerveren futó algoritmusok hozzájárulnak, hogy az összegyűjtött nyers adatokból hasznos információkat nyerjünk ki technikusok, csoportvezetők vagy akár felsővezetők számára. Emellett alkalmas a műszerek és eredményeik egységes kezelésére, valamint rugalmasabb license-elési megoldások is elérhetőek általa.

Test Equipment Manager
Az EXFO Connect Test Equipment Manager egy automatikusan működő alkalmazás, melynek segítségével egységesen tudjuk kezelni EXFO műszereinket.  Legfontosabb feladata a szoftver opciók, licensek és mérési profilok áttekintése, mely által könnyedén eldönthető, hogy melyik műszer szorul szoftver frissítésre. Legfőbb előnye, hogy műszereinken mindig a legfrissebb szoftver verziók lesznek telepítve, illetve a hálózatok egységes profillal történő méréséről is gondoskodni tudunk.

Test Data Manager
Az EXFO Connect Test Data Manager szintén automatikusan működő alkalmazás, ami egy védett környezeten keresztül képes a mérési adatok összegyűjtésére, archiválására és követésére a későbbi felhasználás érdekében. Egy gombnyomás után lehet az adott hálózat elkészültéről és megfelelő működéséről jegyzőkönyvet készíteni, továbbá benchmarking is könnyen megvalósítható.

FTB Anywhere: Floating test licenses
FTB Anywhere, ahogy a neve is mutatja, a megosztásával kapcsolatban nyújt segítséget. Az egyedülálló megközelítés jóvoltából felhő licensek megvásárlása után azok tetszőleges műszerre történő lehívása megvalósítható.

 

Részletes specifikációk
Rendelési információk
FTB-1v2 Moduláris keretrendszer
Dual-Core processzor, 4GB RAM memória, 64 GB belső háttértár, 1280×800 felbontású 8″ colos érintőképes kijelző. Beágyazott Windows 8 operációs rendszer. Használati utasítás, Gyors kézi útmutató, Megfelelőségi nyilatkozat, GP-2017 Lithium-ion akkumulátor, GP-2233 töltő kábel és adapter (90W), GP-2232 Kézi tartó, GP-2235 Stylus, GP-10-072 Gyöngyvászon műszertáska.
FTB-1v2 PRO Moduláris keretrendszer
Quad-Core processzor, 4GB RAM memória, 128GB belső háttértár, 1280×800 felbontású 8″ colos érintőképes kijelző. Windows 8.1 PRO operációs rendszer. Használati utasítás, Gyors kézi útmutató, Megfelelőségi nyilatkozat, GP-2017 Lithium-ion akkumulátor, GP-2233 töltő kábel és adapter (90W), GP-2232 Kézi tartó, GP-2235 Stylus, GP-10-072 Gyöngyvászon műszertáska.
S2 Napsütésre optimalizált kijelző
RF Wi-Fi, Bluetooth adatkommunikációs képesség
VPM2X Látható fényű hibakereső és optikai teljesítményvevő
Szoftver opciók
EXpert VoIP VoIP teszt opció
RTP alapú hívás tesztelés, csomagvesztés, Jitter és szolgáltatás minőség metrikákkal
EXpert SIP SIP jelzésrendszer támogatás EXpert VoIP számára
EXpert SCCP SCCP jelzésrendszer támogatás EXpert VoIP számára
EXpert H.323 H.323 jelzésrendszer támogatás EXpert VoIP számára
EXpert H.248 Megaco/H.248 jelzésrendszer támogatás EXpert VoIP számára
EXpert IP IP/Ethernet teszt opció
Főbb lehetőségek: FTP minőség, HTTP rendelkezésre állás, VLAN, LAN felderítés, Ping, Traceroute, IP/Ethernet port statisztikák
EXpert IPTV  IPTV teszt opció
EXpert TPP Bundle Triple-Play szoftver opció adat, hang és videó tesztelésre
Tartalmazza: EXpert IP, EXpert IPTV, EXpert VoIP, EXpert SIP
Kapcsolódó anyagok

Prospektusok, adatlapok EXFO FTB-1 PRO és FTB-1v2 keretrendszer adatlap (angol, 2MB)

Kapcsolódó termékek
EXFO FTB-720C OTDR mérőmodul
EXFO FTB-870v2 Multiservice modul
FTB-880v2 Multiservice modul
FTB-870Q Multiservice modul
FTB-880Q Multiservice modul
FIP-400B Vezetékes videó mikroszkóp
iOLM
FastReporter2

Szakmai cikkek

Kapcsolódó szakmai cikkek

EXFO Connect Test Equipment felhő alapú Manager szolgáltatást

Az EXFO Connect egyik meghatározó eleme a Test Equipment Manager (TEM)alkalmazás

Ez az innovatív alkalmazás centralizálja egy vállalat összes EXFO mérőműszerének menedzselését: elvégzi a szükséges szoftverek letöltését, a licencek és a platform profilok konfigurálását megfelelő beállítások szerint, ezzel ?up-to-date? állapotba hozva a műszereket.

Ha rendszeresen kapcsolódunk a műszereinkkel az EXFO Connect távoli szerveréhez, akkor teljesen automatizáltan töténik az összes szükséges szoftver frissítés, a szoftver opciók vagy mérőmodul konfigurációk beállítása anélkül, hogy a bármilyen technikusi beavatkozásra szükség lenne, idegen szóval ?plug-and-go?, azaz a technikusnak csak annyi dolga van, hogy a műszerrel csatlakozzon a felhőhöz és az EXFO Connect megcsinál mindent.

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.3 firmware

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.3 firmware

Megjelent a v2.3 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőkhöz. Számos hasznos újítás a vezeték nélküli mérések esetében. Bluetooth/BLE eszközök kezelése a Wi-Fi app-ban A Bluetooth vagy BLE eszközök felfedezése egyszerűbbé vált. A Wi-Fi app...

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.3 firmware

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.3 firmware

Megjelent a v2.3 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza. Jogosultsági lista kezelése a Link-Live segítségével A jogosultsági lista (Authorization List) lehetővé teszi az ismert és nem ismert...

Elérhető a Link Live Private, a Link-Live felhőszolgáltatás lokálisan telepíthető verziója

Elérhető a Link Live Private, a Link-Live felhőszolgáltatás lokálisan telepíthető verziója

A Link-Live Private a publikus Link-Live felhőszolgáltatás lokális licenszelt verziója, amit a felhasználók saját hálózatukban telepíthetnek fizikai vagy virtuális szerverre. A NetAlly ezzel a verzióval azokat a felhasználókat szerené támogatni, akiknek a hálózati...

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.0 firmware

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.0 firmware

Megjelent a v2.0 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőhöz, amely a következő újdonságokat tartalmazza. Wi-Fi 6/6E támogatás Az EtherScope család új EXG-300-as modellje 2x2 tri-band rádiós teszt interfésszel rendelkezik. Ennek köszönhetően az...

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.0 firmware

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.0 firmware

Megjelent a v2.0 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza. Performance Test alkalmazás fejlesztések Az NPT teszt konfigurálása során lehetőség nyílik beállítani adatfolyamonként külön-külön a...

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.0 firmware

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v1.6 firmware

Megjelent a v1.6 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza. Performance Test alkalmazás fejlesztések A LinkRunner 10G eddig csak távolvégi műszerként (Peer) volt képes funkcionálni Network...

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v1.6 firmware

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v1.6 firmware

Megjelent a v1.6 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőhöz, amely a következő újdonságokat tartalmazza. Performance Test alkalmazás fejlesztések Az alkalmazás által támogatott adatfolyamok száma megduplázódott. Mostantól egyszerre nyolc stream...

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is