Equicomferencia 2019

HITELESSÉG | SZAKMAISÁG | INNOVÁCIÓ

Immár 19. alkalommal kerül megrendezésre szakmai eseményünk, az equicomferencia.

A rendezvény története a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor egy teljesen haszontalan, minden szakmaiságot és személyes kapcsolattartást nélkülöző kiállításon való részvétel után úgy döntöttünk, hogy saját rendezvényre van szükség. Olyanra, ahol a forgalmazó szakértője találkozhat a felhasználóval, ahol a résztvevő hiteles szakmai információkkal gyarapodhat és lehetősége van a kötetlen kapcsolatépítésre.
Megszületett az equicomferencia rendezvénysorozat, mely a kezdetekben minden évben 4-5 vidéki nagyvárost is érintett, de mára akkorára nőtte ki magát, hogy a mobilizálása nehézkessé vált. Azonban idén is olyan helyszínt választottunk, amely az ország minden tájáról könnyedén és gyorsan elérhető.

A tavalyihoz hasonlóan idén is egyetlen helyszínen kerül megrendezésre a konferenciánk.

Aki korábbi években már részt vett a konferenciánkon tudja, hogy a kapcsolatépítés mellett a rendezvény kiváló alkalom az aktuális és jövő technológiák megismerésére.

Helyszín és időpont

2019. április 9.

Aquaworld Resort
1044 Budapest, Íves út 16.

www.aquaworldresort.hu

Mentse el az eseményt naptárjába!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Equicomferencia 2019. április 9.

Aquaworld Resort

Regisztráljon most!

BLOKKCÍMEK

 

Amint azt korábbi rendezvényeink résztvevői megszokhatták, az idei előadásokban is fontos szerepet játszik a hitelesség, a szakmaiság és az innováció.

 

Plenáris előadás

Technológiai innovációk és azok kihívásai kormányzati stratégiák mentén

• 5G és IoT innovatív technológiák hazai stratégiája, okos város tervek
• Új generációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése (SZIP 2.0)
• Digitális Magyarország/Digitális Jólét Program jelene és jövője

előadó:
Dr. Palkovics László
Innovációs és Technológiai Miniszter
(felkérés alatt)

Sok minden a levegőben dől el

A szolgáltatás orientált infrastruktúra kialakítása az egyik ismérve a mai vezeték nélküli hálózatoknak. Amennyiben szeretnénk kellő lefedettséget és sebességet biztosítani a siker érdekében, tervezzünk és építsünk olyan Wi-Fi hálózatokat, melyek képesek lépést tartani a technológiai fejlődéssel és megfelelő választ adnak a mindennapok kihívásaira.

Biatlon, ahol a győzelem hatékonyság kérdése

Az országos nagy projektek és a szövevényes optikai hálózatok gyors egymás utáni építése komoly kihívás elé állítja a megrendelőt és kivitelezőt is. Csak az tud versenyben maradni, aki gyorsan megépíti és minősíti a hálózatot. Fontos a precíz (be)mérés, kivitelezés, majd „tüzelés” és a jó eredmény, de a sebességnek is óriási szerepe van, mert aki hibázik, büntető körre kényszerül.

Négy(ér)párevezős

Az okos épületek és az IoT térhódításával a fizikai hálózatoknak is igazodniuk kell az új szolgáltatásokhoz. Az eszközök zömét el kell érnünk kábelekkel, melyeknek a nagy adatmennyiségen túl tápellátást, egyes esetekben 4K videojelet, és hangot is kell továbbítani. Az alapok nem változtak, de a megfelelő teljesítmény érdekében mind a négy (ér)párnak bele kell húzni.

Minden terepen számítunk rá

Számtalan megoldást használunk hálózatunk üzemeltetéséhez a munkánk során. A hatékonyság érdekében fontos szempont a konszolidáció, a megfelelő eszközök megválasztása, illetve azok képességeinek, kapcsolódó szolgáltatásainak teljes értékű ismerete. Így képesek leszünk szabványosítani, felgyorsítani és dokumentálni a probléma elhárítási folyamatokat.

 
Forma1 – A technikai sportok királya
 
Akárcsak a Forma 1-ben úgy a távközlési eszközgyártás piacán is a szabályoknak/ szabványoknak megfelelő leggyorsabb technikai fejlesztések pole pozíciót jelenthetnek az aszfaltcsíkon/piacon. A blokkban szó esik a jelen és jövő gerinchálózatairól, illetve különböző WDM közeghozzáférési technológián alapuló alkalmazásokról és ezek kiegészítő méréseiről.
 
Mérés a gyorssávban – verseny az idővel
 
A távközlési piac területén is, mint az életünk más területén is gyorsabban, többet kell teljesítenünk. Az egyre ritkuló „hadrendbe” állítható szakképzett munkaerő és a feladatok számának folyamatos növekedésére, megoldásokat mutatunk be a réz- és optikai hálózatok terén, melyekkel még egyszerűbbé tehető a mérés, hibakeresés és minősítés folyamata.

KAPCSOLATÉPÍTÉS

A rendezvény kiállítói

equicomferencia2017 kiállítók

A rendezvény támogatói

equicomferencia2017 támogatók

„az EQUICOM kínosan ügyel arra, hogy szakmai jellege legyen és ne egy nyolcórás termék promóba csapjon át”

Kocsis Tamás

Ügyvezető, Secure Networx Kft.

„az előadások után nagyon jó lehetőség van további beszélgetéseket folytatni akár ügyfél beszállító között, akár szolgáltató szolgáltató között”

Bander Gergő

Fixed Network Solution Manager, Huawei Technologies Hungary Kft.

„itt mindig a szakmai dolgokat veszik elsőképpen górcső alá”

Kövecses Szabolcs

Átviteltechnikai hálózat üzemeltetési szakmérnök, Magyar Telekom Nyrt.

„erősségük az, hogy nem csak forgalmazzák ezeket az eszközöket, hanem ők valójában értenek is hozzá”

Marton Gábor

Műszaki informatikai kar, Pannon Egyetem

AKTUÁLIS ÉS JÖVŐBENI TECHNOLÓGIÁK

A 2018-as esemény számokban, videón és képeken

alkalommal

-nál is több résztvevővel

szakmai előadással

vendég előadóval

EQUICOMferencia2017 kollázskép
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is