NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer™

VoWLAN szolgáltatások analízise és hibaelhárítása valós időben

A VoIP-over-WLAN technológia egyesíti az IP hálózatokon történő hangátvitel költségcsökkentő hatását, illetve a Wi-Fi hálózatok rugalmasságát. Ugyanakkor a Voice alkalmazások követelményei szigorúak és a legkisebb hálózati problémára is rosszul reagálnak, akár az RF közegben vagy a telefonban magában található a hiba. Az AirMagnet VoFi Analyzer megoldása felismeri a Wi-Fi hálózaton ezeket az egyedi hibákat, anomáliákat, melyek hatással vannak a hívás minőségére és átlátható kezelőfelülete segítségével a hangátviteli problémákat gyorsan behatárolhatjuk.

A többi megoldással szemben a VoFi Analyzer a Wi-Fi hálózaton történő hívás minőség vizsgálatot, akár titkosított csatornákon a biztonsági beállítások megváltoztatása nélkül oldja meg.

A VoFI Analyzer™ PRO megoldása még részletesebb, mélyebb elemzést tesz lehetővé a telefon, a Wi-Fi vagy akár a vezetékes oldali telefondiagnosztika integrálásával. Összetettségéből fakadóan a hibák behatárolása különösen nagy kihívást jelent és időigényes feladat. Az AirMagnet VoFi Analyzer™ külön-külön is elemzi ezeket az összetevőket, akár titkosított WLAN hálózatokon is Beazonosítja, hogy a hibát a Wi-Fi hálózati vagy hang paraméterek okozzák, ezzel leegyszerűsítve és meggyorsítva a hibaelhárítás folyamatát a technikusok, mérnökök, informatikai szakemberek számára.

Prospektus (PDF, angol, 1,3 MB)

„A hangátviteli problémák hatékony és gyors feltérképezésére kifejlesztett mobil megoldás, akár titkosított WLAN hálózaton is. Beazonosítja a hibát, aminek forrása lehet a WiFi hálózat vagy a hang paraméterek rossz megválasztása. Ezzel leegyszerűsíti és felgyorsítja a hibaelhárítási folyamatot a szakemberek számára.”

Liszkai János

senior rendszermérnök, EQUICOM Méréstechnikai Kft.

További ügyfél vélemények

Legfontosabb képességei összefoglalva
  • Valós idejű hívásminőség analízis, bármely 802.11a/b/g hálózaton
  • A hangátviteli hibák automatikus detektálása
  • A fontos hang paraméterek vizuális megjelenítése
  • Teljes funkcionalitás titkosított Wi-Fi hálózaton is
  • Integrált Wi-Fi hálózat, telefon és vezeték analízis (Csak PRO verzió)
  • Részletes jegyzőkönyvkészítés
  • A gyenge minőség vagy nem megbízható működésnek több összetevője lehet: az RF környezet, a Wi-Fi hálózat maga, a telefonok, minőségi paraméterek beállítása, vagy annak hiánya, az IP-PBX stb.
  • Windows 7 64bit támogatás
  • Windows 8 támogatás

A hangátviteli paraméterek vizuális megjelenítése
A szabadalmaztatás alatt álló technológia lehetővé teszi az összes 802.11a/b/g hálózati eszköz detektálását, illetve megkülönbözteti a hang és adatforgalmat, valamint automatikusan hozzárendeli a hívás minőségi mutatókat, WIR és WiMOS értékeket, valamint a keretvesztés, késleltetés és jitter értékeket is a feltérképezett és mért adatokhoz. Ez a megoldás egymástól függetlenül értékeli a hívás irányokat, (AP -> Telefon, Telefon -> AP) ami lehetővé teszi a problémák egyértelmű behatárolását, felhasználóra, irányra, a hívás mindkét oldalán. Minden hívás mutató külön színkód alapján jelenik meg a kezelőfelületen, így egyértelműen elhatárolhatóak egymástól a telefon vagy hívás minőségi hibák.

VoIP barangolás Wi-Fi hálózaton
Az összehangolt és megfelelően kiépített hálózati roaming alapfeltétele a zavartalan és veszteségmentes csatlakozásnak és hangátviteli szolgáltatásnak is vezeték nélküli hálózatok esetében. A VoFi Analyzer™ a roaming események teljes folyamatát végigköveti, így látható felhasználónként a gyakoriság, adott hívás közben mely AP-hez, milyen csatornán csatlakozott. Nagy segítség abban az esetben, ha egy adott telefon túl gyakran, vagy folyamatosan vált az AP-k között.

A VoFI Analyzer™ egyedi Phone Follow funkciója részletes analízist tesz lehetővé egy adott telefon, illetve hívás követésével, követve a roaming eseményeket.

Az AirWise™ speciálisan a Wi-Fi hálózatokon történő hangátvitelre fejlesztett elemző motorja, élő hangforgalom vizsgálat segítségével több, mint 60 féle VoIP, QoS, roaming, energiatakarékossági, eszköztúlterheltség, telefon, egyirányú audio stb., problémára és azok forrására ad választ. Az AirWise motor teljes mértékig testre szabható, egyedi igények szerint például a riasztási küszöbértékek, adott SSID-a, VLAN-ra is konfigurálhatóak, a riasztások intelligens szűrőkkel csoportosíthatóak.

VoIP hívásparaméterek összehasonlítása
Egy kattintással részletes diagnosztikai információk jeleníthetőek meg, különböző hívásokról. Ez a megoldás több mint 50 kritikus hívás paramétert ismer, a hívásokat, hívás minőségi mutatókat összevetve egy áttekinthető felületen jeleníti meg. A grafikonok segítségével áttekinthetőek mi okozza a gyenge hangminőséget, késleltetés és jitter mutatók, torzítások, jel minősége, illetve ha túl sok felhasználó kapcsolódik ugyanarra az AP-ra. Előre definiált grafikonok is választhatóak, ugyanakkor egyediek is készíthetőek mérési mutatók alapján, beleértve a CRC hibákat, aktív hívások számát, teljesítmény mutatókat stb.

Részletes kimutatás a hálózati forgalom összetevőiről
Áttekinthető miként viselkednek a VoIP hívások a vezeték nélküli környezetben. Listázható, hány konkurens ügyfél adat és hang forgalom halad át ugyanazon az erőforráson, AP-n vagy csatornán. Ezen kívül az analizátor megjeleníti a relatív hang és adat forgalom mennyiségét, minőségét 802.11e (QoS), háttérforgalmat stb., illetve egy eszköz teljes kapcsolódási folyamatát is végig követi, illusztrálja, AP-nként, csatornánként.

Az AirMagnet VoFI Analyzer PRO verzió az alap kivitelen felül képes lekérdezni a hívás információkat a kapcsolat vezetékes oldaláról, illetve telefonoktól egyaránt.

Syslog képes telefonok integrációja
Az AirMagnet VoFi Analyzer PRO verzió egyik kiemelt funkciója, hogy képes a diagnosztikai üzeneteket fogadni közvetlenül a telefonoktól. (Cisco 7921, Spectralink Netlink 8020, e340, H340, i640). Ez a funkció még részletesebb betekintést tesz lehetővé a felhasználói telefonhívások analizálásához. Ha a syslog információk rendelkezésre állnak, az analizátor összeveti és ábrázolja a WLAN hálózatról és közvetlenül a telefonból vett hangminőségi adatokat. Hasonlóképp kimutathatóak közvetlenül a telefontól vett jitter, keretvesztés, hívás minőségi paramétereket.

Cisco Call Manager integrációja
Szintén az AirMagnet VoFi Analyzer PRO képességei közé tartozik, a Cisco Call Manager és Call Manager Express integrálása, ami további részletes adatlekérdezést tesz lehetővé. Ez az integráció lehetővé teszi a hívásokban a telefonszámok lekérdezését, a megszakadás okát, forrását, illetve diagnosztikai adatokat, mint késleltetés, jitter, keretvesztés, újrapróbálkozások száma stb.

Vocera szerver integrációja
A VoFi Analyzer PRO Vocera szerver kiépítésének lehetőségét is kínálja, ami lehetővé teszi az adatbázisban tárolt felhasználói információk letöltését.

Integrált jegyzőkönyvkészítés
Egy gombnyomással részletes kimutatások, testre szabott jelentések készíthetőek minden kritikus folyamatról. Részletes riport a hívás minőségi paraméterekről, alapul véve a WiMoS, WiR értékeket, barangolási információkat, illetve a hibajegyeket, riasztásokat minden lementett forgalmi adatból. A jegyzőkönyvek PDF, DOC, XLS formátumba exportálhatóak.

 

Részletes specifikációk

Rendszerkövetelmények

Laptop/Notebook PC

– Operációs rendszer: Microsoft® Windows 8 Pro/Enterprise (32-bit és 64-bit), Microsoft® Windows 7 Professional (32-bit és 64-bit)/Ultimate, Windows Vista™ Business/Ultimate (SP2), vagy XP™ Professional (SP3).
– Intel® Pentium® M 1.6 GHz (Intel® Core™ 2 Duo 2.00 GHz vagy nagyobb CPU).
– 1 GB RAM (2 GB ajánlott) Windows XP™ esetén. 2 GB vagy több ajánlott Windows Vista™ Windows 7 esetén.
– 2 GB szabad merevlemez kapacitás.
– CardBus, ExpressCard slot, USB port, vagy Mini PCI slot.
– AirMagnet-támogatású wireless hálózati adapter(ek).

Tablet PC

– Operációs rendszer: Microsoft® Windows Tablet PC Edition 2005 (SP3)
– Intel® Pentium® M 1.6 GHz (Intel® Core™ 2 Duo 2.00 GHz vagy nagyobb CPU).
– 1 GB RAM (2 GB ajánlott)
– 2 GB szabad merevlemez kapacitás.
– CardBus, ExpressCard slot, USB port, vagy Mini PCI slot
– AirMagnet-támogatású wireless hálózati adapter(ek).

 

Rendelési információk
AM/A2210G NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer PRO
AirMagnet VoFi Analyzer PRO szoftver CD, használati útmutató, Cisco Call Manager, Syslog Phones és Vocera Server integrációval
AM/A1482G NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer és Survey Pro/Planner csomag
AirMagnet VoFi Analyzer és Survey Pro/Planner csomag
Opciók, kiegészítők
AM/A2210G SUPP-TOOL1 NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer PRO Gold Support 1 év
AM/A2210G SUPP-TOOL3 NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer PRO Gold Support 3 év
AM/A1482G SUPP-TOOL1 NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer és Survey Pro/Planner csomag Gold Support 1 év
AM/A1482G SUPP-TOOL3 NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer és Survey Pro/Planner csomag Gold Support 3 év

 

Kapcsolódó anyagok

Prospektusok, adatlapok

NETSCOUT AirMagnet VoFi Analyzer™ adatlap (PDF, angol, 1,3 MB)
NETSCOUT Airmagnet VoFi Analyzer támogatott adapterek és meghajtóprogram verziók  (PDF, angol, 65KB)

Videók

Virtuális demó

Kapcsolódó termékek

WiFi hálózat tervezés és szimuláció
WiFi hálózat feltérképezés
vállalati WiFi hálózatok komplex megoldása
Belépő szintű, költséghatékony WiFi spektrum analízis
Professzionális RF spektrum analízis és hibaelhárítás WiFi hálózatokban
24×7 WLAN monitorozó és védelmi rendszer

Kapcsolódó szakmai cikkek

A Wi-Fi site survey hét szabálya

A Wi-Fi site survey hét szabálya

https://youtu.be/e4skEZDk0kE Egy helyszíni Wi-Fi felmérés során az adatgyűjtés egyszerű folyamat, de néhány észszerű szabályt érdemes betartani. Ezeket a szabályokat sok-sok felmérés tapasztalatai alapján hálózati mérnökök...

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A weboldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az „Elfogadás” gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás