A manuálisan megrajzolt topológia térképek naprakészen tartása rengeteg időt és energiát igényel egy bonyolultabb infrastruktúra esetében. A jó hírünk az, hogy ennek folyamata egyszerűsíthető.

Az EtherScope nXG hordozható hálózati szakértő automatikusan feltérképezi a vezetékes és Wi-Fi hálózatot, majd a Link-Live felhő szolgáltatás a feltöltött eredményt azonnal feldolgozza és megrajzolja a hálózati topológia térképet. Az átfogó, naprakész pontosságú térkép a hálózatot a MOST állapotában mutatja, integrálva a 2. és 3. réteg adatait, megteremtve annak lehetőségét, hogy az eszközök és azok kapcsolatainak részleteit megvizsgálja.

A térkép alapú felhasználói felület segít a hálózat és eszközök konfigurációs és topológiai problémáinak vizuális módon történő azonosításában.

Az EtherScope nXG “Discovery” alkalmazása SNMP és egyéb protokollok felhasználásával, valamint a hálózati forgalom analízisével gyűjti az adatokat, hogy átfogó és naprakész hálózati topológia térképet készítsen.

A funkció elérhető a LinkRunner 10G hálózati smart teszterben is az AllyCare (formálisan Gold Support) megvásárlásával.

Az interaktív térkép lehetővé teszi, hogy azt lássa, amit szeretne. A szűrők és egyéb térképvezérlők segítségével fókuszálhat az adott tartományra, illetve az adott problémára. A vizuális megjelenítésnek köszönhetően gyorsan felfedezhetők a nemkívánatos eszközök és azok kapcsolatai. A térképen megjelenített hálózati eszköz színe utal a vele kapcsolatos probléma súlyosságára. A térképen a kiválasztott elemre kattintva megjelennek annak részletei, státusza, problémái, interfész információk, stb.

A hálózat vizuális megjelenítésének fontossága

Az EtherScope nXG és Link-Live képességeit felhasználva gyorsabban ?láthatóvá válik?, hogy mi történik a hálózatban, ki és hol kapcsolódik a hálózathoz, a felhasználók milyen útvonalon érik el a szolgáltatásokat. Időben fény derül a teljesítmény problémákra. Különösen nagy segítség ez a rendszerintegrátoroknak, akik gyakran végeznek hibaelhárítást egy ?ismeretlen? hálózatban. A legnagyobb probléma az, hogy a hagyományos módszerek ? CLI parancsok, egyéb 3rd Party megoldások ? túl sok időt vesznek igénybe, nem képesek összegzett kimutatást adni a hálózat állapotáról, így nehéz értelmezni az adatokat és azokat korrelált módon kezelni.

A dokumentáció készítés számos projekt elengedhetetlen része, akár a telepítés előtti hálózati felmérés, vagy az új technológiák bevezetése során. Tapasztalat szerint ennek elkészítése gyakran túl sok időt vesz el a teljes projektből. A Link-Live grafikus felületén csak ?két kattintás? a topológia térkép exportja Visio formátumba, ahol folytatódhat a további testreszabás.

Rendszerintegrátoroknak, rendszergazdai tevékenységet kiszervezett formában végző vállalkozásoknak ideális választás az EtherScope nXG kiegészítve a Link-Live számos hozzáadott értékű szolgáltatásaival, lehetővé téve a dokumentációk naprakészen tartását, illetve azoknak azonnali elkészítését a projektek keretében.

Az EtherScope nXG felhasználók automatikusan elérik a hálózati topológia térkép funkciót a Link-Live felhő szolgáltatásban. A Gold Supporttal rendelkező ügyfelek hozzáférést kapnak a térkép részletes konfigurálásához, szűrők létrehozásához, valamint exportálhatják a topológia térképet Visio formátumú fájlba.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak

? EtherScope nXG
LinkRunner 10G
Link-Live

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is