Megjelent a v1.5 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőhöz, amely a következő újdonságokat tartalmazza.

EtherScope nXG single walk, many view

Bluetooth/BLE site survey az AirMapperben

Az EtherScope nXG AirMapper site survey alkalmazás új funkcióval bővült. A site survey során a műszer a Bluetooth és BLE információkat is gyűjti, megkönnyítve a lefedettség vizsgálatát és a Bluetooth eszközök azonosítását és felkutatását.

A felmérés megkezdése előtt kapcsolja be a Bluetootg rádiót az EtherScope nXG-ben. A Bluetooth adatok gyűjtése párhuzamosan történik a Wi-Fi aktív és passzív felméréssel, így egy bejárással három különböző típusú site survey végezhető.

Végezze el a Bluetooth site surveyt ugyanazzal a módszerrel, mint a Wi-Fi felmérés esetében, majd töltse fel a mérési eredményt a Link-Live felhőszolgáltatásba. A Bluetooth hőtérkép választható opcióként fog megjelenni a Link-Live-ban.

View BLE Survey

Amennyiben a beacon típusa iBeacon vagy Eddystone, az alábbi információk jelennek meg, az eszköz azonosítója és RSSI értéken felül az alábbi adatok jelennek meg.

 • iBeacon UUID, MajorID, MinorID
 • Eddystone UID Namespace, Instance
 • Eddystore URL

Az egyéb mezők akkor láthatók a táblázatban, ha a Bluetooth csomag is tartalmazza azokat.

LANBERT kábel ellenőrző alkalmazás

Az új LANBERT kábel ellenőrző alkalmazás elérhető az EtherScope nXG-ben és a LinkRunner 10G-ben. Egyszerű és gyors megoldást kínál a réz és optikai szakaszok átviteli minőségének és elérhető sávszélességének felméréséhez. Az alkalmazás Ethernet kereteket generál és továbbít, vizsgálva a kábelszakasz átviteli képességét optika esetén 1G/10G-re és rézkábel esetén 100/1G/2.5G/5G/10G-re. További információk itt.

Discovery snapshootok összehasonlítása

Az üzemeltetés során fontos tudni, hogy milyen eszközök és hol csatlakoznak a hálózathoz. Az EtherScope nXG-ben és a LinkRunner 10G-ben található Discovery alkalmazás hálózati leltárt, pillanatfelvételt készít a hálózati eszközökről. A snapshootok feltölthetők a Link-Live felhőszolgáltatásba, ami ezeket összehasonlítja és megmutatja az eltéréseket.

AirMapper fejlesztések

Az EtherScope nXG többrádiós konfigurációja a terepi mérés során rengeteg adatot gyűjt mind a Wi-Fi, mind a Bluetooth eszközökről. A v1.5-ös firmware automatikusan feltölti a csatlakozási naplót és a felderítés pillanatképét a Link-Live-ba az AirMapper adatok feltöltésével párhuzamosan. Ez köszönhető annak, hogy az EtherScope nXG menedzsment Wi-Fi rádiós interfésze képes kliensként kapcsolódni a hálózathoz, míg a Wi-Fi mérőinterfésze passzív mérést végez.

Az EtherScope nXG a hálózati kapcsolódást követően háttérben automatikusan elindítja a hálózati felderítést és azonosítja a vezeték nélküli és vezetékes hálózati eszközöket. Az EtherScope nXG egy bejárással az alábbi feladatokat végzi el:

 • Wi-Fi passzív felmérés
 • Wi-Fi aktív felmérés
 • Bluetooth/BLE felmérés
 • Hálózati leltár, pillanatfelvétel
 • Wi-Fi analízis
 • Hálózati térkép
 • Barangolás és kapcsolati analízi

Az AirMapper analízis során a hőtérképen kiválasztott pozícióhoz a táblázatban megjelenik az AP adási teljesítménye, a QBSS csatorna kihasználtság, valamint a kliensek száma.

DDM információk

A mai optikai transceiverek támogatják az un. Digital Diagnostic Monitoring (DDM) funkciót. Valós idejű kontrol és diagnosztikai adatok nyerhetők ki a modulokból. Az EtherScope nXG és LinkRunner 10G kiolvassa ezeket az adatokat a DDM kompatibilis modulokból az aktív optikai kapcsolat során.

SFP DDM details

Link-Live státusz

Az EtherScope nXG-ben és LinkRunner 10G-ben található Link-Live alkalmazás megjeleníti a műszer Link-Live státuszát:

 • szervezeti hozzárendelés
 • kontakt személy email címe
 • AllyCare állapota
 • műszer MAC címe
 • aktív interfész

Link-Live status

Egyedi MAC cím

A vezetékes AutoTest mérések során a mérési profilban beállítható egyedi (kliens eszköz) MAC cím, ha a végpont ACL-je ezt megkívánja.

User defined MAC

Görgethető trend grafikonok mentése

Számos alkalmazás (Network Performance Test, Wi-Fi AutoTest, LANBERT, stb.) a mérési eredményeket görgethető trend grafikonok formájában is megjeleníti. Ezek a többoldalas képernyők egy mozdulattal akár többször is elmenthetők. Ha például egy 24 órás teszt eredményét vizsgálja, elmentheti azt, majd a trend grafikonokon ráközelítve egy specifikus intervallumra megismételhető a mentés.

A grafikonok feltölthetők a Link-Live felhőszolgáltatásba is.

Biztonsági fejlesztések

Az EtherScope nXG és LinkRunner 10G műszereken a Goole Chrome alkalmazás helyett a Chromium használható. Az Adobe Acrobat törlésre került, de az igény szerint elérhető és letölthető a Link-Live alkalmazás tárolóból. A használati útmutató a továbbiakban HTML5 verzióban elérhető a műszereken.

Frissítés v1.5 verzióra

Célszerű az un. Over the Air (OTA) lehetőséget választani. Ehhez a műszert előzetesen hozzá kell rendelni egy szervezethez (claim) a Link-Live-ban.

Link-Live app

Lépései:

 1. Csatlakoztassa a műszer menedzsment portját a hálózathoz.
 2. Indítsa el a Link-Live alkalmazást a műszeren.
 3. Válassza a “hamburger” menüt.
 4. Válassza a “Software Update” menüpontot.
 5. Válassza a “Download + Install” menüpontot.

A műszer interakció nélkül feltelepíti a frissítéseket, majd újraindul. A kezdőképernyő beállításait a frissítés nem módosítja. Amennyiben szeretne visszatérni a gyári alapbeállításokra, válassza a Android operációs rendszer Settings/System/Reset Options menüpontját. Előtte igény szerint végezze el alkalmazások beállításainak exportálását, mivel a gyári alapbeállításra történő visszatérés törli a műszer használatbavételét követően telepített alkalmazásokat.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak:

EtherScope nXG
LinkRunner 10G
Link-Live

Részletekért keresse vállalati hálózatokért felelős munkatársainkat.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is