Megjelent a v5.2 firmware a NetAlly AirCheck™ G2 WiFi teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza.

 

A jelenlegi firmware a műszer meglévő funkcióinak bővítésére és javítására összpontosít.

AirMapper: AP TX Power és QBSS információk rögzítése passzív survey során

A lefedettséggel és teljesítménnyel kapcsolatos vezeték nélküli problémák elhárítása könnyebbé válik, mivel az AirCheck G2 rögzíti az alábbi adatokat a felmérés során, ha azok megtalálhatók a beacon keretben.

 • AP Transmit Power Level
 • QBSS Channel Utilization
 • QBSS Station Count

Ezek az adatok megjeleníthetők a vizsgálandó pont kijelölésével a Link-Live hőtérképen.

Megjegyzés: a beacon keret nem minden gyártó esetében tartalmazza ezeket az adatokat!

Kapcsolódási teszt – hibásan megadott jelszó gyors javítása

A hálózati kapcsolódás során előfordul, hogy a teszt hibára fut, mert az autentikációs adatok hibásan kerültek megadásra. A képernyő alján elérhetővé vált a “Settings” gomb, ami lehetővé teszi a gyors hibajavítást és a teszt megismétlését.

 • Amikor a kapcsolódási teszt hibára fut, válassza a képernyő jobb alsó sarkában a “Settings” gombot.
 • Írja be a helyes adatot, válassza az “Apply” gombot és a teszt megismétlődik.

iPerf teszt időtartam növelés

Bizonyos esetekben szükséges lehet az iPerf tesztet néhány percnél hosszabb ideig végezni. Ezt indokolhatják az időszakosan jelentkezők problémák vagy mert a sebesség vizsgálatot nem egy pontban, hanem nagyobb területen kell elvégezni, például az adott AP lefedettségi területén.

Az alábbi teszt időtartamok állíthatók be az AirCheck G2 iPerf tesztje során:

 1. 20 másodperc
 2. 60 másodperc
 3. 120 másodperc
 4. 600 másodperc
 5. 3600 másodperc (1 óra!)

Packet Capture

Az AirCheck G2 WiFi teszter képes a rádiós forgalmat capture fájlba rögzíteni. Eddig a vezetékes Ethernet portján keresztül volt lehetőség feltölteni a .cap fájlt a Link-Live felhőszolgáltatásba. Mostantól a Wi-Fi kapcsolaton keresztül is lehetséges.

Ennek a funkciónak a használata során vegye figyelembe a következőket.

 1. A capture fájl feltöltés mindig az első aktív kapcsolaton keresztül valósul meg, ami lehet a vezetékes vagy a vezeték nélküli kapcsolat.
 2. Amennyiben nincs aktív internet kapcsolata a műszernek, a fájl(ok) bekerül(nek) a várakozási sorba és a következő kapcsolódás során történik meg a feltöltés.
 3. Maximálisan 100 fájl kerülhet be a várakozási sorba. Ezek a fájlok típus alapján lehetnek log, képernyőkép, survey, stb. fájlok is.

Megjegyzés. A fájlok feltöltési gyorsasága függ az internet kapcsolat sebességétől. Az adatvesztés elkerülése érdekében mindenképpen célszerű ellenőrizni a sikeres feltöltést a Link-Live felhőszolgáltatásban.

MAC OUI adatbázis

Az új firmware név szerint fogja megjeleníteni a Fortinet hozzáférési pontok MAC címeit, amennyiben engedélyezve van az OUI formátum használata a műszer “Settings/802.11 Settings” menüben.

Virtuális billentyűzet

A műszer érintőképernyőjén az adatbevitelt a virtuális billentyűzet biztosítja. Mostantól a billentyűzet gombjai nagyobb méretben kerülnek megjelenítésre a könnyebb adatbevitel érdekében.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak:

AirCheck G2
Link-Live

Részletekért keresse vállalati hálózatokért felelős munkatársainkat.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is