Megjelent a v1.5 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza.

LinkRunner 10G

LANBERT kábel ellenőrző alkalmazás

Az új LANBERT kábel ellenőrző alkalmazás elérhető az EtherScope nXG-ben és a LinkRunner 10G-ben. Egyszerű és gyors megoldást kínál a réz és optikai szakaszok átviteli minőségének és elérhető sávszélességének felméréséhez. Az alkalmazás Ethernet kereteket generál és továbbít, vizsgálva a kábelszakasz átviteli képességét optika esetén 1G/10G-re és rézkábel esetén 100/1G/2.5G/5G/10G-re. További információk itt.

Discovery snapshootok összehasonlítása

Az üzemeltetés során fontos tudni, hogy milyen eszközök és hol csatlakoznak a hálózathoz. Az EtherScope nXG-ben és a LinkRunner 10G-ben található Discovery alkalmazás hálózati leltárt, pillanatfelvételt készít a hálózati eszközökről. A snapshootok feltölthetők a Link-Live felhőszolgáltatásba, ami ezeket összehasonlítja és megmutatja az eltéréseket.

DDM információk

A mai optikai transceiverek támogatják az un. Digital Diagnostic Monitoring (DDM) funkciót. Valós idejű kontrol és diagnosztikai adatok nyerhetők ki a modulokból. Az EtherScope nXG és LinkRunner 10G kiolvassa ezeket az adatokat a DDM kompatibilis modulokból az aktív optikai kapcsolat során.

Link-Live státusz

Az EtherScope nXG-ben és LinkRunner 10G-ben található Link-Live alkalmazás megjeleníti a műszer Link-Live státuszát:

  • szervezeti hozzárendelés
  • kontakt személy email címe
  • AllyCare állapota
  • műszer MAC címe
  • aktív interfész

Egyedi MAC cím

A vezetékes AutoTest mérések során a mérési profilban beállítható egyedi (kliens eszköz) MAC cím, ha a végpont ACL-je ezt megkívánja.

Görgethető trend grafikonok mentése

Számos alkalmazás (Network Performance Test, Wi-Fi AutoTest, LANBERT, stb.) a mérési eredményeket görgethető trend grafikonok formájában is megjeleníti. Ezek a többoldalas képernyők egy mozdulattal akár többször is elmenthetők. Ha például egy 24 órás teszt eredményét vizsgálja, elmentheti azt, majd a trend grafikonokon ráközelítve egy specifikus intervallumra megismételhető a mentés.

A grafikonok feltölthetők a Link-Live felhőszolgáltatásba is.

Biztonsági fejlesztések

Az EtherScope nXG és LinkRunner 10G műszereken a Goole Chrome alkalmazás helyett a Chromium használható. Az Adobe Acrobat törlésre került, de az igény szerint elérhető és letölthető a Link-Live alkalmazás tárolóból. A használati útmutató a továbbiakban HTML5 verzióban elérhető a műszereken.

Frissítés v1.5 verzióra

Célszerű az un. Over the Air (OTA) lehetőséget választani. Ehhez a műszert előzetesen hozzá kell rendelni egy szervezethez (claim) a Link-Live-ban.

Lépései:

  1. Csatlakoztassa a műszer menedzsment portját a hálózathoz.
  2. Indítsa el a Link-Live alkalmazást a műszeren.
  3. Válassza a ?hamburger? menüt.
  4. Válassza a ?Software Update? menüpontot.
  5. Válassza a ?Download + Install” menüpontot.

A műszer interakció nélkül feltelepíti a frissítéseket, majd újraindul. A kezdőképernyő beállításait a frissítés nem módosítja. Amennyiben szeretne visszatérni a gyári alapbeállításokra, válassza a Android operációs rendszer Settings/System/Reset Options menüpontját. Előtte igény szerint végezze el alkalmazások beállításainak exportálását, mivel a gyári alapbeállításra történő visszatérés törli a műszer használatbavételét követően telepített alkalmazásokat.

Témakörrel kapcsolatos termékoldalak:

EtherScope nXG
LinkRunner 10G
Link-Live

Részletekért keresse vállalati hálózatokért felelős munkatársainkat.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is