„Lassú a WiFi” gyakran visszatérő probléma. A WiFi hálózatok teljesítmény csökkenésének számos oka lehet. A levegő egy osztott átviteli közeg a WiFi eszközök kommunikációjában. Amennyiben túl sok eszköz osztozik ugyanazon a csatornán és próbál adatot küldeni, a teljesítmény visszaesik az összes résztvevő számára.

Ha indokolatlanul túl sok hozzáférési pont (AP) működik azonos csatornán és egyazon területen, számolni kell a co-channel interference (CCI) jelenségével és javasolt redukálni az AP-k számát az optimális teljesítmény érdekében.

A 2,4 GHz-es WiFi band esetében számolni kell a szomszédos csatornák okozta zavartatással is, amit adjacent channel interference (ACI) néven ismerünk. Az átlapolódó csatornák miatt szintén jelentős mértékű lehet a csatorna interferencia.

Javasolt megoldás a 2.4GHz-es band esetében a nem átlapolódó 20MHz széles csatornák használata. Itt Európában számunkra az 1, 6 és 11-es csatornákat jelenti. Amennyiben egy AP a 2,3,4,5,7,8,9 vagy 10-es csatornát használja, átfedésbe kerül a javasolt csatornákkal és például egy 6-os csatornán működő AP-val interferálni fog. Az ACI jelenség még súlyosabb teljesítmény csökkenést tud okozni, mint a CCI. Jobb, ha 3 AP dolgozik megfelelő adási teljesítménnyel pl.: a 6-os csatornán, mintha a szomszédos AP-k a 4-es és 8-as csatornán működnek.

Adjacent Channel Interference

Az ACI jelenség kiváltója lehet egy jól tervezett hálózat esetében a szomszédos intézmény WiFi infrastruktúrájából érkező, az átlapolódó csatornákon működő AP-k negatív hatása. Az AirCheck G2 WiFi teszter AutoTest funkciója számos más WiFi probléma mellett ezt és ennek mértékét is segít felderíteni a műszer bekapcsolását követő 1 percen belül.

Ismerje meg közelebbről az AirCheck G2 WiFi teszter képességeit egy virtuális demó segítségével.

Töltse le az új firmwaret, menedzser szoftvert és MAC prefixeket az AirCheck G2 WiFi teszterhez.

Bővebb információkért látogasson el termékoldalunkra.

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is