Örömmel tájékoztatjuk ösztöndíj programunk követőit, hogy az általunk támogatott gyerekek kiemelkedően teljesítették az elmúlt évet.

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, az Igazgyöngy Alapítvány által kidolgozott program keretében három alsós kisgyermeket támogatunk ösztöndíjunkkal egy éven keresztül. Támogatásunk célja, hogy ösztöndíjasainknak ? családjuk bevonásával ? motivációt adjunk a hosszabb távon kitörést jelentő tanulásra, tanulmányi eredményeik tartására vagy javítására, illetve az ösztöndíj segítségével szeretnénk enyhíteni súlyos megélhetési gondjaikon is.

Örömmel tájékoztatjuk ösztöndíj programunk követőit, hogy az általunk támogatott gyerekek kiemelkedően teljesítették az elmúlt évet: Juhász Henrietta 4,8, Spulnyik Thomas 4,7 (dícsérettel) és Török Diána 4,5 átlaggal továbbra is bent maradhattak az ösztöndíj programban.

A program L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány és  Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője és munkatársai véleménye szerint továbbra is sikeres:

?Egyrészt, mert a közösségen belül motiválja a gyerekeket, visszafogja a magatartási problémákat, és tanulásra serkent, másrészt együttműködőbbé teszi a szülőket, partnerré a gyerek érdekében végzett munkánkban. Az eddigi kép leginkább az volt, hogy ráhagyták a gyerekre az egészet, nem biztatták, nem korholták, és e miatt a kortárs csoport hatása, mint visszahúzó dolog jelent meg, és működött is, hiszen sok jó képességű gyerek morzsolódott le, jutott a bukás szélére.

Az ösztöndíjprogram, és a hozzá kapcsolódó egyéb juttatások (pl. táborozásban, kirándulásban, iskolaszerekhez, számítógéphez jutásban elsőbbséget élveznek az ösztöndíjas gyerekeink, rangja van az ösztöndíjasoknak a közösségben, fotóikat kitesszük a közösségi helyeinken, az önkormányzatokat tájékoztatjuk, stb?)

A nehezebb falvakban, ahol több csere van, ott azt látjuk, a kisebb, ám jó képességű gyerekek szülei már az iskolába lépéstől kezdve figyelnek arra, hogy mire a szöveges értékelés jegyre vált, akkorra ott legyenek a jók között, és bekerülhessenek a programba. Nyilván több gyereket veszítünk ezeken a helyeken, pl. költözés, vagy a családból való kiemelés miatt, de ez a probléma velejárója, szerencsére nem általános. A nehezebb közösségekben próbáljuk továbbvinni az ?ösztöndíj-előszoba? programot, ami szintén kiváltja a megfelelő hatást.

Öröm, hogy újabb gyereket tudunk a középiskolában is követni, ami biztató a céljaink teljesülése szempontjából.
Amikor csere van, mert az egyik gyerek ?lehagyja? a másikat, egyre kevesebb a konfliktus, a ?játékszabályokat? egyre inkább elfogadják a szülők és a közösség, és javításra sarkallják a gyerekeket.?

Ügyfeleinknek ezúton is köszönettel tartozunk, mivel ösztöndíj programunk nélkülük nem jöhetett volna létre. Olyan társadalmi csoportnak adhatunk közösen esélyt támogatásunkkal, akiknek élete napról-napra tovább nehezedik, és segítség nélkül a gyerekeik is csak szüleik nyomorát lesznek képesek újratermelni.

Az Igazgyöngy Alapítvány ösztöndíj programjában jelenleg 29 gyermek részesül, az itt látható gyermekrajzok az ő köszönetüket, üzenetüket közvetíti.

(A képgalériában lévő művek alkotói: Kovács Kitti, Ötvös István, Bódi Jázmin, Fábián Zsanett, Varga Vanda, Mohácsi Vivien, Rácz Kitti).

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is