EXFO FTB-85100G Packet Blazer – Multiservice teszt modul

Kompakt, hordozható teszt rendszer 100G OTN, Ethernet forgalmak tesztelésére és csomagvizsgálatra
  • Cél orientált megoldás, ahol a mélyreható tesztelés, hordozhatóság és robosztusság nélkülözhetetlen követelmény
  • 100G switch és router stressz tesztek a szélsőséges igénybevételek tesztelésére, teljes vonali sebességű Ethernet és IP csomaggenerálással és analizálással (akár 148 millió csomag másodpercenként)
Legfontosabb képességei összefoglalva
  • 40G/100G Ethernet IEEE 802.3BA, UTU3/OTU4 ITU-T G.709 szabvány szerint
  • OTU3/OTU4 és OTU3e1/e2 FEC-el (Forward Error Correction) és OTL (Optical Transport Layer) tesztelési lehetőség szoftver opcióként
  • 40G/100G Ethernet OTN mapping, valamint OTU3/OTU4 közvetlen, vagy többlépéses multiplexálás a muxponder és transponder működésének vizsgálatára
  • 40G/100G Ethernet forgalmi statisztikák, csomaganalízis és fejlett forgalmi szűrés opciók
  • RFC 2544 throughput, back-to-back késleltetés, csomagvesztés vizsgálatok öt különböző Smart visszahurkolásos módban
  • 100G/40G Ethernet forgalmak generálása és analízise akár 16 tetszőlegesen konfigurálható multservice folyam segítségével, annak vizsgálatára, hogy a QoS (Quality of Service) megfelel-e az SLA (Service Level Agreement) paramétereknek
  • Integrált tesztelési lehetőség CFP MSA optikai modulok és a fizikai réteg minőségének vizsgálatára: PCS, CAUI/XLAUI mapping és logikai, fizikai mapping, skew tesztelés, teljes MDIO hozzáférés
  • Távoli elérés előre és felhasználó által definiált automatizált tesztelési lehetőségek
40G/100G Ethernet – A hirtelen felmerült igények

A lakossági, vállalati, valamint emellett a mobil multimédiás szolgáltatások (peer-to-peer, IPTV, video-over-internet) egyre növekvő igénybevételével a gerinc-, és gyűjtőhálózatokon is egyre nagyobb forgalmak generálódnak. Ezzel párhuzamosan a nagyobb szolgáltatók próbálják a megfelelő stratégiát kiépíteni, mellyel hatékonyan tudják a megnövekvő igényeket, illetve az IP forgalmakat kezelni. A 40G/100G technológiák hatékony megoldást biztosítanak a szolgáltatók számára, akik így képesek lesznek a megnövekedett igények kielégítésére.

Az előbb említett adatsebességek az IEEE 802.3ba szabványon alapszanak. A szabványban foglalt legfontosabb elképzelés a párhuzamos optika használata, mely nagyban befolyásolja a PCS-t (Physical Coding Sublayer), a 40G/100G Ethernet új építőelemét. A legfontosabb különbség az IEEE 802.3ab és elődje között, hogy az új szabvány bevezeti a PCS Lane fogalmát, melynek segítségével hatékonyan lehet a párhuzamos optikai konfigurációkat kezelni. Az új elképzelés miatt alakult ki az igény egy átfogó megoldásra, mellyel könnyen és egyszerűen lehet minősíteni 40G/100G CFP-t. A kritikus szintek (layer 1/2/3/4) CFP-vel történő mélyreható vizsgálata szükséges, hogy meggyőződjünk 40G/100G hálózatunk és eszközeink, illetve szolgáltatásaink minőségéről.

40G/100G multiservice teszt megoldás

EXFO kihasználva évtizedes FPGA tapasztalatát, az Ethernet (IEEE 802.3ab) és OTN (ITU-T 709) funkcionalitások sikerült ugyanabba a modulba integrálnia, mely a FTB-85100G Packet Blazer elnevezést kapta. Az FTB-500 keretrendszerbe integrálható modullal olyan költséghatékony megoldáshoz jutunk, melyet labori, terepi körülmények között is tudunk alkalmazni. Cél orientált megoldást biztosít ott, ahol a mélyreható tesztelés, hordozhatóság és robosztusság nélkülözhetetlen követelmény. Továbbá a modul layer 1, 2, 3 Ethernet generálásra és vizsgálatra alkalmas, valamint támogatja az RFC 2544 szerinti tesztelési eljárást Smart Loopback módszerrel. Az előbb felsorolt funkciók és képességek lehetővé teszik a hálózat, hálózati elemek, valamint a forgalmak tesztelését és vizsgálatát, akár szélsőséges igénybevételek esetén.

Az FTB-85100G Packet Blazer képes OTU3/OTU4 BERT (bit-error-rate test) vizsgálatra, valamint közvetlen, vagy többlépéses multiplexálás a muxponder és transponder működésének vizsgálatára labor vagy terepi körülmények között. Az FPGA alapú architektúra segítségével a szabványok finomodása miatti szoftver upgrade-ek egyszerűen megoldhatóak, így ez nem jelent plusz költségeket a felhasználók számára. Az eszköz egyszerűen upgrade-elhető, nem szükséges hozzá hardware csere.

Az összes létező és újonnan kifejlesztett funkció egy jól értelmezhető, könnyen áttekinthető grafikus felhasználói felülettel rendelkezik.

iSAM

iSAM: Egyszerűsített Ethernet szolgáltatás aktiválás
iSAM az EXFO legújabb, Ethernet adatátvitelt vizsgáló fejlesztése, melynek segítségével tovább egyszerűsödik a tesztek konfigurálása. Az ITU-T Y.1564 szabványon alapuló mérést egyetlen oldalon előkészíthetjük.

Ethernet tesztelés gyorsabban, hatékonyabban
iSAM fejlesztőmérnökeinek legfontosabb célkitűzése a tesztelési metódus leegyszerűsítése és egyben felgyorsítása volt. Eredményként a lehető legegyszerűbb Y.1564 szabványon alapuló tesztelési eljárást fejlesztették ki, így a felhasználók az előképzettségi szinttől függetlenül könnyedén előkészíthetik és elvégezhetik a adott szolgáltatás performancia vizsgálatát. A többi Ethernet tesztelési eljárással ellentétben, a lecsökkentett számú konfiguráció lépés hatására már első próbálkozása is biztosan a megfelelő beállításokkal végezzük a mérést, így szükségtelen annak ismétlése.

Emellett az iSAM tartalmazza már a legújabb MEF (Metro Ethernet Forum) profilokat. Az előre definiált MEF 23.1 profilok segítségével az Ethernet szolgáltatások megismételhető, konzisztens módon egyszerűen és gyorsan minősíthetőek.

iSAM segítséget nyújt felhasználóinak számára, hogy a megszokott hagyaték tesztelési eljárásokat félretéve egyszerűen tudjanak áttérni  a manapság használatos, illetve jövőbe mutató metódusok irányába. iSAM mérési eljárást az EXFO rugalmas license-elésével kombinálva a performancia tesztelés hatékonysága maximalizálható.

Rendelési információk
FTB-85100G-100GE-40GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40GE és 100GE szoftver opciók
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-100GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 100GE szoftver opció
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-40GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40GE szoftver opció
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-40G 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40G szoftver opciók
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)

Az egyes technológiákhoz tartozó szoftver opciókkal kapcsolatban keressék illetékes munkatársunkat.

Kapcsolódó szakmai cikkek

Lássunk tisztán!

Lássunk tisztán!

Az optikai hálózatokat egyre nagyobb sávszélességek átvitelére tervezzük, azonban ezzel fordított arányban áll a linkek maximális csillapítása. Bár a szabványok meglehetősen konzervatívan írják elő ezeket a maximális csillapítás értékeket, a mai korszerű hálózatoknál...

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is