EXFO FTB-85100G Packet Blazer ? Multiservice teszt modul

Kompakt, hordozható teszt rendszer 100G OTN, Ethernet forgalmak tesztelésére és csomagvizsgálatra

A modult az FTBx-88200NGE sorozat leváltotta.

  • Cél orientált megoldás, ahol a mélyreható tesztelés, hordozhatóság és robosztusság nélkülözhetetlen követelmény
  • 100G switch és router stressz tesztek a szélsőséges igénybevételek tesztelésére, teljes vonali sebességű Ethernet és IP csomaggenerálással és analizálással (akár 148 millió csomag másodpercenként)
Legfontosabb képességei összefoglalva
  • 40G/100G Ethernet IEEE 802.3BA, UTU3/OTU4 ITU-T G.709 szabvány szerint
  • OTU3/OTU4 és OTU3e1/e2 FEC-el (Forward Error Correction) és OTL (Optical Transport Layer) tesztelési lehetőség szoftver opcióként
  • 40G/100G Ethernet OTN mapping, valamint OTU3/OTU4 közvetlen, vagy többlépéses multiplexálás a muxponder és transponder működésének vizsgálatára
  • 40G/100G Ethernet forgalmi statisztikák, csomaganalízis és fejlett forgalmi szűrés opciók
  • RFC 2544 throughput, back-to-back késleltetés, csomagvesztés vizsgálatok öt különböző Smart visszahurkolásos módban
  • 100G/40G Ethernet forgalmak generálása és analízise akár 16 tetszőlegesen konfigurálható multservice folyam segítségével, annak vizsgálatára, hogy a QoS (Quality of Service) megfelel-e az SLA (Service Level Agreement) paramétereknek
  • Integrált tesztelési lehetőség CFP MSA optikai modulok és a fizikai réteg minőségének vizsgálatára: PCS, CAUI/XLAUI mapping és logikai, fizikai mapping, skew tesztelés, teljes MDIO hozzáférés
  • Távoli elérés előre és felhasználó által definiált automatizált tesztelési lehetőségek
40G/100G Ethernet ? A hirtelen felmerült igények
A lakossági, vállalati, valamint emellett a mobil multimédiás szolgáltatások (peer-to-peer, IPTV, video-over-internet) egyre növekvő igénybevételével a gerinc-, és gyűjtőhálózatokon is egyre nagyobb forgalmak generálódnak. Ezzel párhuzamosan a nagyobb szolgáltatók próbálják a megfelelő stratégiát kiépíteni, mellyel hatékonyan tudják a megnövekvő igényeket, illetve az IP forgalmakat kezelni. A 40G/100G technológiák hatékony megoldást biztosítanak a szolgáltatók számára, akik így képesek lesznek a megnövekedett igények kielégítésére.

Az előbb említett adatsebességek az IEEE 802.3ba szabványon alapszanak. A szabványban foglalt legfontosabb elképzelés a párhuzamos optika használata, mely nagyban befolyásolja a PCS-t (Physical Coding Sublayer), a 40G/100G Ethernet új építőelemét. A legfontosabb különbség az IEEE 802.3ab és elődje között, hogy az új szabvány bevezeti a PCS Lane fogalmát, melynek segítségével hatékonyan lehet a párhuzamos optikai konfigurációkat kezelni. Az új elképzelés miatt alakult ki az igény egy átfogó megoldásra, mellyel könnyen és egyszerűen lehet minősíteni 40G/100G CFP-t. A kritikus szintek (layer 1/2/3/4) CFP-vel történő mélyreható vizsgálata szükséges, hogy meggyőződjünk 40G/100G hálózatunk és eszközeink, illetve szolgáltatásaink minőségéről.

40G/100G multiservice teszt megoldás
EXFO kihasználva évtizedes FPGA tapasztalatát, az Ethernet (IEEE 802.3ab) és OTN (ITU-T 709) funkcionalitások sikerült ugyanabba a modulba integrálnia, mely a FTB-85100G Packet Blazer elnevezést kapta. Az FTB-500 keretrendszerbe integrálható modullal olyan költséghatékony megoldáshoz jutunk, melyet labori, terepi körülmények között is tudunk alkalmazni. Cél orientált megoldást biztosít ott, ahol a mélyreható tesztelés, hordozhatóság és robosztusság nélkülözhetetlen követelmény. Továbbá a modul layer 1, 2, 3 Ethernet generálásra és vizsgálatra alkalmas, valamint támogatja az RFC 2544 szerinti tesztelési eljárást Smart Loopback módszerrel. Az előbb felsorolt funkciók és képességek lehetővé teszik a hálózat, hálózati elemek, valamint a forgalmak tesztelését és vizsgálatát, akár szélsőséges igénybevételek esetén.

Az FTB-85100G Packet Blazer képes OTU3/OTU4 BERT (bit-error-rate test) vizsgálatra, valamint közvetlen, vagy többlépéses multiplexálás a muxponder és transponder működésének vizsgálatára labor vagy terepi körülmények között. Az FPGA alapú architektúra segítségével a szabványok finomodása miatti szoftver upgrade-ek egyszerűen megoldhatóak, így ez nem jelent plusz költségeket a felhasználók számára. Az eszköz egyszerűen upgrade-elhető, nem szükséges hozzá hardware csere.

Az összes létező és újonnan kifejlesztett funkció egy jól értelmezhető, könnyen áttekinthető grafikus felhasználói felülettel rendelkezik.

iSAM
iSAM: Egyszerűsített Ethernet szolgáltatás aktiválás
iSAM az EXFO legújabb, Ethernet adatátvitelt vizsgáló fejlesztése, melynek segítségével tovább egyszerűsödik a tesztek konfigurálása. Az ITU-T Y.1564 szabványon alapuló mérést egyetlen oldalon előkészíthetjük.

Ethernet tesztelés gyorsabban, hatékonyabban
iSAM fejlesztőmérnökeinek legfontosabb célkitűzése a tesztelési metódus leegyszerűsítése és egyben felgyorsítása volt. Eredményként a lehető legegyszerűbb Y.1564 szabványon alapuló tesztelési eljárást fejlesztették ki, így a felhasználók az előképzettségi szinttől függetlenül könnyedén előkészíthetik és elvégezhetik a adott szolgáltatás performancia vizsgálatát. A többi Ethernet tesztelési eljárással ellentétben, a lecsökkentett számú konfiguráció lépés hatására már első próbálkozása is biztosan a megfelelő beállításokkal végezzük a mérést, így szükségtelen annak ismétlése.

Emellett az iSAM tartalmazza már a legújabb MEF (Metro Ethernet Forum) profilokat. Az előre definiált MEF 23.1 profilok segítségével az Ethernet szolgáltatások megismételhető, konzisztens módon egyszerűen és gyorsan minősíthetőek.

iSAM segítséget nyújt felhasználóinak számára, hogy a megszokott hagyaték tesztelési eljárásokat félretéve egyszerűen tudjanak áttérni  a manapság használatos, illetve jövőbe mutató metódusok irányába. iSAM mérési eljárást az EXFO rugalmas license-elésével kombinálva a performancia tesztelés hatékonysága maximalizálható.

Rendelési információk
FTB-85100G-100GE-40GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40GE és 100GE szoftver opciók
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-100GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 100GE szoftver opció
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-40GE 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40GE szoftver opció
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)
FTB-85100G-40G 100G/40G Power Blazer Module
Aktivált 40G szoftver opciók
Tartozék:
Használati utasítás (DVD)

Az egyes technológiákhoz tartozó szoftver opciókkal kapcsolatban keressék illetékes munkatársunkat.

Kapcsolódó szakmai cikkek

TestFlow, tes(z)tközelben

TestFlow, tes(z)tközelben

A szakképzett munkaerőhiány, az egyre növekvő optikai hálózatok száma és hossza, ezzel aztán az egyre növekvő mérési jegyzőkönyvek ismert jelenségek a mai piaci környezetet tekintve. Ha szeretnénk túlélni a piacon, jobbak lenni mint mások, elkerülni a gazdasági válság...

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is