EXFO FTB-2 és FTB-2-PRO Moduláris keretrendszer

A leginkább kompakt, multi-technológiákra épült platform egyedülálló funkcionalitásokkal, gyorsaságra hangolva

Az FTB-2 platform elérhető standard és FTB-2-PRO típusban is, amelyek jelenleg az egyik legkompaktabb megoldásai a többsebességű és multi-technológiákkal tarkított mérési területet átfogó szolgáltatói piacnak. Mindezen kihívásokat pedig egy nagy teljesítménnyel ellátott, mégis kényelmes mérettel rendelkező, a terepen bárhol hozzáférhető megoldásban lehet használni, ami ezáltal kiemelkedik a versenytársak közül. Az FTB-2 és FTB-2-PRO az alábbi alkalmazásokhoz készült:

 • Komplett optikai szálkarakterizálási folyamatok
 • CWDM bekapcsolási munkák és tesztelések
 • ROADM üzembe helyezési mérések
 • FTTx életciklusok a telepítéstől a fenntartásig
 • 1/10/100 Gigabit Ethernet konfigurációk és szolgáltatás aktiválási módszerek
Legfontosabb képességei összefoglalva

Főbb jellemzők és előnyök:

 • Saját mérési követelmények kialakítása egy platformmal, kombinálva az új és a már meglévő alkalmazásokkal
 • Gyorsabb beállítások elvégzése, gyorsabb mérés és gyorsabb jegyzőkönyvezés, köszönhetően az egyedülálló belső teljesítménynek
 • Alkalmazások sokasága a platformon, melyek szükségesek a terepi mérésekhez, továbbá 3rd party alkalmazások
 • 2 modulhelyes platform az optikai-, Ethernet, SDH (FTB-2 és FTB-2-PRO is), és multi-szolgáltatások (csak FTB-2-PRO) méréseihez
 • Olyan, mint egy PC: Intel két- (FTB-2) vagy négymagos (FTB-2-PRO) processzor Windows 10 operációs rendszerrel
 • 64 GB (FTB-2) vagy 128 GB (FTB-2-PRO) merevlemez kapacitás adattároláshoz
 • Egy Li-Ion akkumulátor (FTB-2) vagy akár két Li-Ion akkumulátor (FTB-2-PRO) a hosszabb terepi munkához
 • Maradjon kapcsolatban bárhol és bármilyen módon (USB, 3G, WiFi, VPN és Bluetooth), küldjön riportot a mobil kommunikációval, indítson el mérést távoli helyszínről, és töltsön le hozzá oktató anyagokat, leírásokat online
 • Plug&Play modularitás terepen egyszerűen és könnyedén
 • GPS lehetőségek: pontos koordináták ugyanazon feltételek mellett, mint egy hagyományos műholdas GPS vevő
 • FastReporter 3 kompatibilitás: automatikus felhő alapú menedzsment; adatok a felhőn keresztül tárolhatók
Egyben sokszor jobb, mint részekben
Manapság a komplexitás mértéke a modern hálózatokban egyre inkább kihívást jelent a technikusok számára, mivel több kell, mint pár eszközt a vállára venni ahhoz, hogy a munkát el tudja végezni az első terepre történő kiszállás során. Egy több célt is ellátó üzleti megoldás esetén szükségük lehet OSA-ra vagy Ethernet multiservice modulokra, illetve akár OTDR-re a fizikai paraméterek méréséhez és videó szondára az optikai csatlakozók ellenőrzéséhez. Ha mindezen komplex mérésekre vagy ennek töredékére a technikusnak szüksége van, akkor egy gyors és precíz, de még kompakt megoldással időt és költséget lehet megtakarítani. Ezt hívjuk hozzáadott értéknek és ez az egyik nagy előnye az FTB-2 platformnak a sok egyéb közül, amit letesz elénk az asztalra.
Páratlan teljesítmény és új generációs kapcsolatok
Az FTB család kiemelkedő tagja
Az EXFO 1996-ban vezette be az első PC-alapú multi-moduláris mérőplatformot, az FTB-300-at. A műszercsalád több mint két évtizeddel később még mindig meg tud újulni és innovatívabb, mint valaha. Az FTB-2 keret az FTB család tagja, ami a legújabb technológiákat és felhasználóbarát élményt hozza el a számunkra.
Minden a képernyőn, minden alkalommal A mai, összekapcsolt világban a képernyőnek nagy szerepe van, amely több millió színt jelenít meg, fényes, energiatakarékos, és ami a legfontosabb: érintésre érzékeny. Az EXFO erre évtizedek óta külön szakosodva figyel és mindig a legjobb kijelzőkkel jön ki a piacra. Az FTB-2 a jelenkor kihívásait követve most is a csúcstechnológiát hozza el a számunkra a 10,1″ átmérőjű képernyővel és a tisztán hatékony és tűéles pontosságával. Ezt látni kell, nem beszélni róla.
FTB-2-PRO, a nagyobb tudás, egy ilyen kis lábnyomban Az FTB-2-PRO messze a legkisebb, legkompaktabb nagy sebességű multitechnológiákat is mérni képes platform terepi alkalmazásokra. Az FTB-2-PRO egyúttal a legsokoldalúbb, mert bárhová elvihető és bármilyen mérésre használható. Ezen felül még rugalmas is, mivel akár utólagosan is lehet a kerethez optikai szintmérőt és látható fényforrást rendelni, melyet maga a felhasználó helyezi a műszerbe.
Windows 10 előnye Maradjunk produktívak és használjuk útközben is a Windows kompatibilis alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A technikusok akár az Outlook irodai alkalmazásokat is használhatják ezen vagy egyéb telepített programot a munka követelményeinek megfelelően. A Windows  rendszer a legjobb felhasználói élményt nyújtja a gyors indítási idővel, a több ablakos alkalmazások kezelésével, valamint számos alkalmazást lehet kiaknázni ennek segítségével (pl. Skype, OneDrive Dropbox, stb.), ami mindenkinek hasznos lehet.
Engedd a világnak, hogy kapcsolatba lépjen veled!
Irányítsa a platformot, bárhol is van, terepen vagy irodában Néha nincs más út: egyszerre 2 helyen kell lenni ugyanazon időszakban, megoldani a mérési folyamatot a terepen és ellenőrizni a működést a távoli helyszínről. Ez az, amit pontosan az FTB-2 lehetővé tesz számunkra a Windows alapú távoli asztali alkalmazással, valamint VNC-vel.
Univerzális, vezeték nélküli kapcsolat, riportozás szabadon Akár a belvárosban van, akár a ?semmi? közepén, át tudja küldeni a mérési eredményeit, amint kész van a méréssel. Mivel az FTB-2 kész a vezeték nélküli kommunikációra, ezért mindez pillanatok műve. Küldje jegyzőkönyvét akár mobile hálózaton keresztül, akár WiFi vagy Bluetooth csatlakozással, és ossza meg a fájlokat bármikor és valahányszor csak akarja.
Intuitív interfész, minden egyben. Mivel USB, Ethernet, és opcionálisan Wi-Fi interfészekkel is rendelkezik, az adatátvitel rendkívül egyszerűvé válik. A lementett mérési eredményekkel tovább dolgozhatunk akár az irodai PC-re is feltelepíthető FastReporter alkalmazással.

EXFO FastReporter3

FastReporter2 szoftver alkalmazás továbbfejlesztett változata a FastReporter3 amely már új featureket is tartalmaz, további featurek várhatók. A korábbi lokális PC alapú licensz helyett elérhető az évenkénti licenszelés egy Felhő elérhetőséggel kombinálva. A licensz kiosztás egywebalapú alkalmazásból könnyen menedzselhető. Amennyiben az adott felhasználó más szervezethez tartozna akkor könnyedén költöztethetem a hozzá kapcsolódó tudással, mérési eredményekkel. A laptop/PC csere esetén nem szükséges új licensz kulcs kérése a gyártótól. A ráncfelvarráson átesett felhasználói felületen új menü és ikonok kerültek kialakításra.
Új validátor mód a szoftverben. Egyre több szakértő elemzi és validálja a terepi mérési eredményeket. Ha egy kollégát szeretnénk szakértői módra fejleszteni az hónapokig esetleg évek kérdése lehet. A validálási sablon létrehozásával a mérési eredményeket az FR3 összehasonlítja a beállított mérési határértékekkel.A validálás csupán néhány másodpercet vesz igénybe.
EXFO EXpert mérőszoftverek
Az EXFO EXpert az FTB keretrendszerekre kifejlesztett mérőszoftverek, melyek tovább növelik, többek között az FTB-2 és FTB-2-PRO értékét is, mivel újabb tesztelési lehetőségeket biztosít a műszernek további modulok alkalmazása nélkül.

Az EXpert VoIP tökéletes kiegészítő VoIP szolgáltatások bekapcsolásánál, valamint hibaelhárításkor. Segítségével VoIP hívás generálódik közvetlenül a keretrendszerről, melynek segítségével könnyen megállapítható a szolgáltatás minősége, vagy a hiba oka.

 • A leggyakrabban használt jelzés protokollok támogatása: SIP, SCCP, H.248/Megaco és H.323
 • MOS és R-faktor mérésének lehetősége
 • Egyszerűsített minősítés a tetszőlegesen beállítható döntési küszöbök és RTP metrikák segítségével
AZ EXpert IP 6 db gyakran használt magasabb szintű mérési megoldást foglal magában.

 • VLAN és LAN feltérképezés
 • Vég-vég ping és traceroute
 • FTP minőség és HTTP rendelkezésre állás
Az EXpert IPTV szoftver opció segítségével set-top-box emuláció és az IPTV stream-ek passzív monitorozása is megvalósítható.

 • Élő videó kép
 • Akár 10 stream analizálása
 • QoS és QoE (MOS) metrikák vizsgálata
Részletes specifikációk
TECHNICAL SPECIFICATIONS a FTB-2 FTB-2 Pro
Display Touchscreen, color, 1280 × 800 TFT 256 mm (10.1 in) Touchscreen, color, 1280 × 800 TFT 256 mm (10.1 in)
Interfaces RJ45 LAN 10/100/1000 Mbit/s
Two USB 2.0 ports
One USB 3.0 port
Display port
Headset jack
RJ45 LAN 10/100/1000 Mbit/s
Two USB 2.0 ports
One USB 3.0 port
Display port
Headset jack
Storage (internal flash memory) 64 GB 64 GB or 128 GB (optional)
Battery One rechargeable Li-ion smart battery Two rechargeable Li-ion smart batteries
Power supply AC/DC adapter, input: 100 ? 240 V AC; 50/60 Hz;
2.5 A max, output: 24 V DC; 3.75 A
AC/DC adapter, input: 100 ? 240 V AC; 50/60 Hz;
4.0 A max, output: 24 V DC; 8.33 A
Computer Dual-core processor/4 GB RAM/Windows 10 Quad-core processor/4 GB RAM/Windows 10
GENERAL SPECIFICATIONS
Size (H × W × D) 199 mm × 333 mm × 119 mm
Weight c 3 kg (6.6 lb)
Temperature Operation: 0 °C to 50 °C
Storage b: ?40 °C to 60 °C
Relative humidity ?95 % non-condensing
BUILT-IN POWER METER SPECIFICATIONS (GEX) (OPTIONAL) d
Calibrated wavelengths (nm) 850, 1300, 1310, 1490, 1550, 1625, 1650
Optional CWDM calibrated wavelengths (nm) 1270, 1290, 1310, 1330, 1350, 1370, 1390, 1410, 1430, 1450, 1470, 1490, 1510, 1530, 1550, 1570, 1590, 1610, 1383, 1625
Power range (dBm) e 27 to ?50
Uncertainty (%) e, f ?5 % ? 10 nW
Display resolution (dB) 0.01 = max to ?40 dBm
0.1 = ?40 dBm to ?50 dBm

Notes
a. All specifications valid at 23 °C (73 °F).
b. Not including internal batteries. Battery storage temperatures: ?20 °C to 60 °C (?4 °F to 140 °F) for shipping, and ?20 °C to 45 °C (?4 °F to 113 °F) for long-term storage.
c. Platform without batteries or modules. FTB-2 weight with battery: 3.4 kg (7.6 lb); FTB-2 Pro weight with battery: 3.9 kg (8.6 lb).
d. At 23 °C ? 1 °C, 1550 nm and FC connector. With modules in idle mode. Battery-operated after warm-up.
e. Typical.
f. At calibration conditions.

Rendelési információk
FTB-2-S1-RF EXFO FTB-2 Moduláris keretrendszer
2 modulhelyes moduláris mérőplatform, 1db GP-2090 Lithium-Ion akkumulátor, beágyazott Windows 10 operációs rendszer, Intel 2 magos processzor, 10,1″ érintésre érzékeny színes 1200 x 800 TFT kijelző (S1), WiFi és Bluetooth kommunikációs képesség (RF), 4 GB RAM, 64 GB HDD, 10/100/1000 Mbit/s RJ-45 LAN interfész és 2db USB 2.0 és 1db USD 3.0 port, GP-2021 AC adapter és tápkábel, GP-2214 kézpánt, GP-2215 fogantyú, alkalmazási szoftver CD, felhasználói kézikönyv és GP-10-095 hord táska.
FTB-2-PRO-S1-RF EXFO FTB-2-PRO Moduláris keretrendszer
2 modulhelyes moduláris mérőplatform, 2db GP-2090 Lithium-Ion akkumulátor, Windows 10 operációs rendszer, Intel 4 magos processzor, 10,1″ érintésre érzékeny színes 1200 x 800 TFT kijelző (S1), WiFi és Bluetooth kommunikációs képesség (RF), 4 GB RAM, 64 vagy 128 GB HDD, 10/100/1000 Mbit/s RJ-45 LAN interfész és 2db USB 2.0 és 1db USD 3.0 port, GP-2123 AC adapter és tápkábel, GP-2214 kézpánt, GP-2215 fogantyú, alkalmazási szoftver CD, felhasználói kézikönyv és GP-10-095 hord táska.

Kapcsolódó szakmai cikkek

TestFlow, tes(z)tközelben

TestFlow, tes(z)tközelben

A szakképzett munkaerőhiány, az egyre növekvő optikai hálózatok száma és hossza, ezzel aztán az egyre növekvő mérési jegyzőkönyvek ismert jelenségek a mai piaci környezetet tekintve. Ha szeretnénk túlélni a piacon, jobbak lenni mint mások, elkerülni a gazdasági válság...

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is