A Fluke Networks bemutatta a DSX-8000 Digitális Kábel-analizátort, az első, független laboratórium által minősített Category 8 terepi mérőműszert.

Ahogy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a Telecommunications Industry Association (TIA) TR-42.7 Telekommunikációs kábelezési rendszerek mérnökbizottsága 2016. nyarán elfogadta a ANSI/TIA-568-C.2-1 Category 8 kábelezési szabványt. A szabványban 2GHz-ig specifikálják a minőségi paramétereket, tesztelés szempontjából azonban nem a frekvencia a legmeghatározóbb összetevő. Annak érdekében, hogy a megfelelőség minden tekintetben teljes legyen, a Fluke Networks még sohasem jelentetett meg kábel-analizátort azelőtt, hogy a terepi mérőműszer szabvány elfogadásra került volna. Erre a szabványra (TIA-1152-A) a Category 8 esetében 2016. novemberéig kellett várni.

Fluke Networks DSX-8000 Versiv

A Versiv család legújabb tagja, a DSX-8000 teljesíti az ANSI/TIA-1152-A Level 2G pontossági követelményeket 2000MHz-ig, a független Intertek laboratórium minősítése alapján. Ezen túlmenően olyan áttörő fejlesztésekkel is rendelkezik, mint az első 2GHz-es Permanent Link és Channel adapter, az egyedülálló árnyékolás folytonosság mérés (akár összeföldelt rack szekrények esetén is), a DC hurokellenállás szimmetria mérés ami elengedhetetlen az újabb PoE rendszerek esetében, valamint számos kábelgyártó elfogadó nyilatkozata.

“Az Intertek igazolása alapján a Fluke Networks DSX-8000 Digitális Kábel-analizátor teljesíti az ANSI/TIA-1152-A Level 2G mérési pontossági követelményeket. A szabványnak megfelelő mérőműszerek megléte jelentős mérföldkő a Cat 8 evolúció esetében, így a felhasználók biztosíthatják, hogy a telepítéseik megfelelnek a szabványoknak.” – mondta Antoine Pelletier, az Intertek ICT kábelezési termékek teszteléséért felelős projekt menedzser.

A Versiv család legújabb tagja, a DSX-8000 megjelenésével a kábelezési rendszer telepítők egy olyan eszközt kaptak a kezükbe, amely elengedhetetlen a 25 és 40Gbps-ot támogató Category 8 rendszerek installálásához.

Category 8 kábelezés mérése – kérdések/válaszok

 

Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is