Fluke Networks CableIQ™ kábel sávszélesség analizátor

Rézkábel hitelesítő teszter a kábel átviteli sebesség és hibák gyors felderítésére

A CableIQ gyártása 2023-ban megszűnt, helyét a LinkIQ mérőműszer vette át! 

A Fluke Networks CableIQ™ egy olyan mérőműszer, melyet a kábelhibák elhárításán kívül sávszélesség tesztekre is használhatunk, azaz segítségével meghatározható, hogy a kábel támogatja-e a 10/100 Mbps-ot, a VoIP-t, vagy akár a Gigabit Ethernetet.

 

  • Milyen átviteli sebességet támogat a kábel? (hang, 10/100 Mbps, VoIP, Gigabit Ethernet)
  • Milyen hosszú? És jó a bekötés?
  • Hol a hiba? (rövidzár, szakadás, áthallás, reflexió)
  • Mi van a kábel másik végén és az mire képes? (sebesség/duplexitás)
Prospektus (PDF, magyar, 440 KB)
Prospektus (PDF, angol, 1,6 MB)
Használati útmutató (PDF, magyar, 1,1 MB)


CableIQ™ minta jegyzőkönyv

„Nálunk minősítésre nincsen szükség, de a huzaltérképnél többet szeretnénk, valamint jegyzőkönyvre is szükségünk lesz, így a CableIQ™ tökéletes választásnak bizonyult. Nem csalódtunk benne.”
Cziráky Zoltán

ügyvezető igazgató, EQUICOM Méréstechnikai Kft.

Sávszélesség hitelesítése
Voice-over-IP vagy Gigabit Ethernet telepítés előtt biztosak szeretnénk lenni abban, hogy az adott kábel link támogatja-e a kívánt alkalmazást. Hiába készült minősítő jegyzőkönyv a kábelezésről, a sok átszervezés vagy átkonfigurálás miatt nem lehetünk biztosak a dolgunkban hitelesítés nélkül. A CableIQ™ segítségével még jegyzőkönyvet is készíthetünk a mérésünk eredményéről. Mi az a hitelesítés? A hitelesítés egy új kategória a kábelek tesztelésében. Ezek a műszerek lényegesen többet tudnak, mint egy egyszerű érpárbekötés teszter, mint pl. a Fluke Networks MicroScanner2, de még nem képesek minősítésre, mint pl. a Fluke Networks DSX-8000 Digitális Kábel analizátor. Azt az igényt elégítik ki, amelyet a hálózat üzemeltetők támasztanak a mérőeszközökkel szemben, azaz megállapítják, hogy egy adott link alkalmas-e pl. 100 Mbps vagy 1 Gbps átvitelére. Tehát nem kábelezési szabványok (TIA és ISO) szerint minősítenek, hanem alkalmazások szerint hitelesítenek. Amennyiben valamely alkalmazás esetén hibát észlel, megállapítja, hogy azt mi/hol okozza.
Hibahely keresés

Csatlakoztassa a műszert bármilyen kábelhez vagy patch panelre, a fizikai kábelparamétereken (hossz, bekötés) látni fogja a távolvégi eszköz részleteit is (sebesség és duplexitás). Ha a „Discover” üzemmód megállapítja, hogy a switch beállítások rendben vannak, indítsa el az „Autotest”-et a kábel átviteli sebességének megállapításához. Így könnyedén elkülönítheti a hálózatos és kábelezési hibákat.

Intelligens huzaltérkép és kábelnyomvonal keresés

Az intelligens huzaltérkép mérés megjeleníti a kábelbekötést, hosszat, rövidzár és szakadás helyét és egyéb bekötési hibákat is. A CableIQ™ digitális jelgenerálási képességével és az opcionális IntelliTone Probe segítségével végigkövethető a kábelek nyomvonala és gyorsabban azonosíthatók a kábelvégek még elektromosan „zajos” környezetben is.

Részletes specifikációk
Cable types supported UTP, STP, FTP, SSTP, RG6, RG59, audio and security
Qualification autotests 1000BASE-T, 100BASE-TX, 10BASE-T, VoIP, 1394b S100, TELCO, Wiremap only, Coax
Supported tests Wiremap, length, cable signal performance, digital toner, analog toner, Ethernet port detection and identification, analog telephone detection, blink port light, continuity, speaker test, cable fault finding, video signal detection.
Wiremap Can detect single wire faults and supports MultiMap mode with up to seven remote office identifiers. Draws proportional wire length to breaks. Detects split pairs.
Find fault Measures crosstalk and impedance and compares against appropriate limits based on qualification test selected. Detects location of large point sources as well as distributed sources in the cabling if they are sufficient to disqualify the application
Results storage Up to 250 qualification test results
Power Battery type: 4 AA (NEDA 15A, IEC LR6) alkaline batteries
Battery life 20 hours of typical use, without backlight
Other battery types supported 4 AA photo lithium, NIHM, NICAD
Dimensions and weight 17.8 cm x 8.9 cm x 4.5 cm, 0.55 kg

 

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.3 firmware

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v2.3 firmware

Megjelent a v2.3 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőkhöz. Számos hasznos újítás a vezeték nélküli mérések esetében. Bluetooth/BLE eszközök kezelése a Wi-Fi app-ban A Bluetooth vagy BLE eszközök felfedezése egyszerűbbé vált. A Wi-Fi app...

bővebben
Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.0 firmware

Megjelent a NetAlly LinkRunner® 10G v2.0 firmware

Megjelent a v2.0 firmware a NetAlly LinkRunner® 10G hordozható hálózati smart teszterhez , amely a következő újdonságokat tartalmazza. Performance Test alkalmazás fejlesztések Az NPT teszt konfigurálása során lehetőség nyílik beállítani adatfolyamonként külön-külön a...

bővebben
Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v1.6 firmware

Megjelent a NetAlly EtherScope® nXG v1.6 firmware

Megjelent a v1.6 firmware a NetAlly EtherScope® nXG hordozható hálózati szakértőhöz, amely a következő újdonságokat tartalmazza. Performance Test alkalmazás fejlesztések Az alkalmazás által támogatott adatfolyamok száma megduplázódott. Mostantól egyszerre nyolc stream...

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is