NetAlly AirMapper™ térkép alapú felmérő alkalmazás

Wi-Fi lefedettség vizsgálat a NetAlly kézi műszerekben

Az AirCheck G3 Wi-Fi 6 Pro teszterben, az EtherScope nXG hordozható hálózati szakértőben és a CyberScope kiberbiztonsági analizátorban elérhető az AirMapper app. Ezzel az alkalmazással lehetővé válik a Wi-Fi hálózat térkép alapú felmérése, melynek során helyhez kötött adatok gyűjthetők a hozzáférési pontokról, kliensekről, Bluetooth/BLE eszközökről, illetve az RF hálózat teljesítményéről a telepítés, átalakítás fázisában, valamint az időszakos ellenőrzés során.

A Wi-Fi 6/6E bevezetésével változik a WLAN hálózatok ellenőrzésének és hibaelhárításának módja. Az új technológiák és a 6 GHz-es sáv bevezetése segíti a megnövekedett forgalmi igények hatékony kiszolgálását, nagyobb átviteli sebességet és jobb teljesítményt tesz lehetővé. Az új AirCheck G3, az EtherScope nXG és a CyberScope felkészült erre a feladatra, mivel a rádiós interfészeik Wi-Fi 6/6E kompatibilisek, így könnyedén készíthetők vele aktív, passzív site survey felmérések az IEEE 802.11ax-es hálózatokban is.

Gyors WLAN feltérképezés, hibakeresés AirCheck G3-ra és EtherScope nXG-re optimalizált professzionális szoftverrel. Az elkészült projekt mélyebb analízise, dokumentálása  elvégezhető a Link-Live-ban, vagy az AirMagnet Survey Pro-val.

Liszkai János

senior rendszermérnök, EQUICOM Méréstechnikai Kft.

További ügyfél vélemények

Legfontosabb képességei összefoglalva
  • Térkép alapú aktív, passzív, Bluetooth és kliens site survey (utóbbi két képesség az AirCheck G3, EtherScope nXG és CyberScope esetén)
  • SNR, zaj és interferencia mérés
  • Egyszerűsödik a telepítés, kapacitástervezés, lokalizálhatók az eszközök (a nemkívánatosak is)
  • Eredmények tárolása, analízise (InSites™) és dokumentálása a Link-Live segítségével
  • Eredmények exportálása az AirMagnet Survey Pro alkalmazásba
  • Bővülő szolgáltatások Gold Support ügyfeleknek

 

Mely eszközök támogatják az AirMapper használatát?

CyberScope kiberbiztonsági analizátor

A CyberScope megjelenése óta támogatja az AirMapper használatát. Hardverében nagyban hasonlít az EtherScope nXG-hez. A Tri-Band Wi-Fi és BT/BLE interfészeinek köszönhetően egy bejárással elvégezhető az aktív, passzív, Bluetooth/BLE és kliens site survey, lokalizálhatók a keresett hozzáféréi pontok, valamint a nemkívánatos eszközök. A mérési eredmény feldolgozható a Link-Live felhőszolgáltatásban vagy az AirMagnet Survey Pro WiFi feltérképező szoftverben (v10.0 vagy újabb).  A Gold Support szolgáltatással plusz képességek aknázhatók ki a Link-Live szolgáltatásban az AirMapper mérési eredmények feldolgozása során.

AirCheck G3 Wi-Fi 6 Pro teszter

Az AirCheck G3 teszter támogatja az AirMapper használatát. A beépített kettő Wi-Fi adapternek (1 db 802.11ac, 1 db 802.11ax) és Bluetooth adapternek köszönhetően egy bejárással elvégezhető az aktív, passzív, Bluetooth/BLE és kliens site survey. A mérési eredmény exportálható, feldolgozható és dokumentálható a Link-Live felhőszolgáltatás vagy az AirMagnet Survey Pro WiFi feltérképező szoftver (v10.0 vagy újabb) segítségével. A Gold Support szolgáltatással rendelkező felhasználók plusz képességeket is elérnek a Link-Live szolgáltatásban az AirMapper mérési eredmények feldolgozása során.

EtherScope nXG hordozható hálózati szakértő

Az EtherScope nXG hordozható hálózati szakértő v1.3 firmware, vagy annál újabb verzió beépítve támogatja az AirMapper használatát. A funkció teljeskörű használatához javasolt a műszert regisztrálni a Link-Live szolgáltatásban, mivel a mérési eredmények tárolása, feldolgozása, dokumentálása ott végezhető el a leghatékonyabban. A mérési eredmény exportálható még az AirMagnet Survey Pro WiFi feltérképező szoftverbe (v10.0 vagy újabb) is. A Gold Support szolgáltatással rendelkező felhasználók plusz képességeket is elérnek a Link-Live szolgáltatásban az AirMapper mérési eredmények feldolgozása során.

AirCheck G2 WiFi teszter

Az AirCheck G2 WiFi teszter v5 firmware, vagy annál újabb verzió beépítve támogatja az AirMapper használatát. A funkció teljesköri használatához javasolt a műszert regisztrálni a Link-Live szolgáltatásban, mivel a mérési eredmények tárolása, feldolgozása, dokumentálása ott végezhető el a leghatékonyabban. A Gold Support szolgáltatással rendelkező felhasználók plusz képességeket is elérnek a Link-Live szolgáltatásban az AirMapper mérési eredmények feldolgozása során.

 

Kapcsolódó anyagok

Prospektusok, adatlapok
AirMapper prospektus (PDF, angol)
AirMapper EcoSystem (PDF, angol)
NetAlly termékek (PDF, angol)

Videók
AirMapper site survey alkalmazás bejelentése (angol, 48:35)
AirMapper site survey alkalmazás EtherScope nXG-re (angol, 9:38)
AirMapper site survey videók (angol)
WiFi site survey mobil platformon (magyar, 57:17)
Automatikus probléma analízis az InSites™ modullal (angol, 9:03)

Kapcsolódó termékek
AirMagnet Planner
Professzionális Wi-Fi hálózat tervezés és szimuláció akár többszintes épületeken
AirMagnet Survey WiFi feltérképező szoftver
802.11 a/b/g/n/ac/ax WiFi hálózat tervezés és telepítés az optimális teljesítmény és biztonság eléréséhez
CyberScope kiberbiztonsági analizátor
Átfogó biztonsági felmérés, analízis és jelentéskészítés egy nagy teljesítményű hordozható eszközben
EtherScope nXG hordozható hálózati szakértő
Hordozható hálózat analizátor 10G Ethernet réz és optikai, valamint Wi-Fi hálózatokhoz az Android rugalmasságával
AirCheck G3 Pro Wi-Fi 6 teszter
Professzionális hordozható megoldás a Wi-Fi 6/6E vezeték nélküli hálózatok telepítéséhez, üzemeltetéséhez és helyszíni felméréséhez
AirCheck G2 WiFi teszter
Érintőképernyős terepi eszköz WiFi problémák gyors elhárításához már 802.11ac hálózatokon is
NetAlly Link-Live felhőszolgáltatás
Mérési eredmények tárolása, feldolgozása, dokumentálása, műszerek menedzsmentje központilag, hatékony csapatmunka támogatással

Kapcsolódó szakmai cikkek és egyéb információk

 

Megjelent a v2.4 firmware a NetAlly EtherScope® nXG és AirCheck™ G3 műszerekhez

Megjelent a v2.4 firmware a NetAlly EtherScope® nXG és AirCheck™ G3 műszerekhez

Számos újdonsággal bővül mindkét műszer AutoTest, Wi-Fi és Spectrum alkalmazások mérési képessége, ha frissít a v2.4 firmware verzióra. Teszt eredmény értékelésének megfordítása az AutoTest alkalmazásban A teszt eredményének értelmezése még intuitívabbá vált....

bővebben
Ha hasznosnak találod az oldalt, oszd meg másokkal is